A világ legjobb egészségügyi rendszere?

0

Azon éppenséggel el lehet gondolkodni, hogy melyik a világ legjobb egészségügye, de az elég valószínű, hogy Belgium nem végezne olyan nagyon hátul egy esetleges rangsorban.

H. szerint legalábbis Belgiumban van a világ egyik legjobb egészségügyi rendszere, például azért mert, az orvos partnernek tekintette.

Egy kezeléssorozat során eljutottak egy olyan pontra, mikor azt mondta az orvos: van egy eljárás, ami elavultnak számít, sokan nem is csinálják már, de ő azt tapasztalta, hogy vannak esetek, amikor mégis működik, és szerinte nála működhet. Majd elmondta, hogy mi szól mellette és ellene, mik a veszélyei.

„A végén pedig engedélyt kért, hogy az esetemet (természetesen név nélkül) belevegye a tanulmányba, amit éppen akkoriban írt” – tette hozzá H. az Indexen.

Vezess iskolabuszt Németországban havi 1600-2000 euróért, dolgozz szakképzett nővérként Ausztriában 1700-1800 euróért, vagy válogass több száz egyéb ajánlat közül a nagyvilágból a Határátkelő NAPONTA frissülő állásportálján.

„Magyarországon soha nem találkoztam azzal, hogy ennyire részletes felvilágosítást kaptam volna bármiről, vagy engedélyt kértek volna ahhoz, hogy a rólam szóló dokumentációt felhasználják” – mondta.

A kezeléssel kapcsolatban az volt még megdöbbentő, hogy kevesebbet fizetett bizonyos gyógyszerekért Belgiumban piaci áron, mint hasonló helyzetben lévő ismerősei fizetnek Magyarországon ugyanazért a tb-támogatott gyógyszerért.

(Fotó: pixabay.com/DarkoStojanovic)

Share.

About Author

Leave A Reply