A világ 10 legegészségesebb városa

0

Nem olyan egyszerű meghatározni, mitől lesz egészséges egy város, és azt sem merjük állítani, hogy a következő listába nem lehet belekötni, de azért a tendenciákat mindenképpen érdemes leszűrni belőle. Például azt, hogy a TOP10-ből nyolc város Európában található.

A 89 várost tartalmazó listát a Spotahome állította össze a legváltozatosabb forrásokat (köztük a WHO, az OECD, a CIA World Factbook és a TripAdvisor adatait) felhasználva.

A rangsor ezzel együtt is felvet azért kérdéseket, hiszen olyan kitételeket súlyoztak egymás mellett, amelyek nem feltétlenül esnek latba ugyanakkora súllyal. (Mást ne mondjunk a levegő- és vízminőség kissé fontosabbnak tűnik, mint teszem azt a gyorséttermek vagy az elektromos autó töltőállomások száma.)

A listát egyébként a következő tételek alapján állították össze: napsütéses órák száma egy évben, születéskor várható élettartam, gyorséttermek száma, elhízott felnőttek száma, edzőtermek átlagos minősítése, éves szabadságok mértéke, munka-magánélet egyensúly, levegő- és vízminőség, zöldövezet, elektromos autó töltőállomások száma.

KÜLFÖLDI MUNKÁT KERESEL? VÁLOGASS ITT!

Lássuk a TOP10-et, amiből annyi mindenképpen kiderül, hogy Európa szuper hely!

10. Helsinki, Finnország (6,30)

9. Perth, Ausztrália (6,30)

8. Bécs, Ausztria (6,31)

7. Adelaide, Ausztrália (6,31)

6. Tallinn, Észtország (6,36)

5. Berlin, Németország (6,52)

4. München, Németország (6,60)

3. Rotterdam, Hollandia (6,60)

2. Oslo, Norvégia (6,61)

1. Amszterdam, Hollandia (6,97)

Bécs a világ legélhetőbb városa

(Fotó: pixabay.com/epicantus)

Share.

About Author

Leave A Reply