Van már Építőipari Hazahívó Börze is

0

Érdekes kísérletbe fogott a magyar építőipar, amikor úgynevezett hazahívó börzéken mutatják be a magyarországi munkavállalás lehetőségeit a határátkelő magyar építőipari szakembereknek.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke (a müncheni főkonzulátus adatbázisára hivatkozva) úgy véli, csak Németországban 240 ezer magyar dolgozik, közülük körülbelül 12 ezren az építőiparban.

Münchenben a múlt hét végén rendeztek Építőipari Hazahívó Börzét. Koji László szerint nekik a kint megkereshető bér 60 százaléka versenyképes ajánlat lehet a hazatérés elősegítésére.

 

A müncheni magyar főkonzulátus segítségével lebonyolított rendezvény hírével a közösségi média révén, célzott hirdetéseken keresztül hatvanezer külföldön dolgozó építőipari szakmunkást és mérnököt értek el, közülük háromezren reagáltak a megkeresésre valamilyen formában.

Többségében azok reagáltak aktívan, akik amúgy is gondolkodnak már a hazatérésen. Köztük vannak családalapításra készülő fiatal párok és egy-másfél évtizede kint dolgozó idősebbek egyaránt.

Az érzelmi szál, a honvágy, a hazavágyódás mindannyiukban olyan erős motiváció, amelyre jó eséllyel alapozhatnak a kreatív munkát, megfelelő munkakörülményeket és versenyképes fizetést ígérő vállalatok – mondta a Világgazdaságnak Koji László.

Jövőre sem várható az orvosok hazaáramlása

Share.

About Author

Leave A Reply