Valaki 120 milliót adott egy hamis Ferrariért és boldog

0

Ritkán írjuk azt, hogy valaki jó üzletet kötött akkor, amikor megvett valamit, ami nem eredeti, ám ebben az esetben kivételt teszünk. Ugyan 400 ezer dollár nem kevés pénz, de egy legendás autóért még elfér.

A Meglógtam a Ferrarival (az angol eredetiben kissé talán jobban hangzó Ferris Bueller’s Day Off) Magyarországon csak egyike a 80-as évek jobb amerikai tinivígjátékainak, az Egyesült Államokban azonban igazi kultuszfilm.

Chicagóban (saját szemünkkel láttuk) egész komoly iparág él még mindig a lassan 35 éves filmből, ami nem csoda, hiszen a mozi ott játszódik, de Amerika más részein is teljesen más polcon van, mint Magyarországon.

A lényeg az, hogy a film (magyar) címében is emlegetett Ferrari egy 250 GT California Spyder SWB volt, egy igazi ritkaság. Olyannyira, hogy egy 1961-es példányát 17,6 millió dollárért adták el 2016-ban.

A közelikhez John Hughes rendező valódi autót használt, ám amikor Chicagóban cirkálnak, akkor nem kockáztatták ezt meg, ahhoz három másolatot rendeltek a Modena Designtól.

A Modena GT Spyder persze önmagában sem akármilyen autó, 7 literes V8-as, ötsebességes manuális váltós motorja nem csekélység és természetesen maga az autó is gyönyörű.

Különösen, hogy nemrég volt teljesen felújítva, ráadásul egy csomó mozis relikvia is jutott még mellé. Így azért már nem is olyan sok az a 120 millió forint…

Berágott a Ferrari a bikinis lányok miatt

Share.

About Author

Leave A Reply