Vadpulykák terrorizálják egy kisváros lakóit

0

Nehéz napokat élnek át egy amerikai kisváros lakói, hiszen egy mintegy 40-60 vadpulykából álló csoport terrorizálja őket. A helyzet a legkevésbé sem vicces, hiszen a méretes állatok kifejezetten rettegésben tartják az embereket.

A New Jerseyben fekvő Tom’s River békés kisváros – vagy legalábbis az volt, amíg meg nem jelentek az akár 8-12 kilós madarak és rombolni nem kezdtek. A rendkívül agresszív madarak ajtókat állnak el, nekimennek az autóknak és elriasztani sem nagyon lehet őket.

„Nagyon zavaró, amikor az ember nem jut be a saját otthonába. Próbáljuk elhessegetni őket, de nem reagálnak. Mintha csak azt mondanák, bocs, de nem érdekelsz” – mesélte egy helyi lakos, Donna Scala az ABC 7 adónak.

„Az emberek azt hiszik, mindez vicces. Pedig a helyzet nagyon is komoly. Amikor nem jutok ki a házamból az autómig, majd nem tudok elindulni, mert megtámadnak, csípnek, akkor ez igenis probléma. Betörik a házak ablakait és ezt komolyan kell venni” – mondta egy másik helyi asszony.

„Mindenhol ott vannak. Rengeteg pulyka van errefelé. Tegnap meg kellett állnom a teherautóval, csak hurukkolnak és szerintem biztos, hogy meg is kergetnek egy-két embert” – mondta a szintén helyben élő Jack Adams.

A helyzet annyira súlyossá vált, hogy a lakosok már Phil Murphy kormányzóhoz fordultak segítségért. Todd Frazier (aki korábban a New York Yankees és a New York Mets baseballjátékosa volt, emígyen helyi hírességnek számít) például a Twitteren osztott meg fotót az autóját körülvevő állatokról.

„Nem sokon múlik már, hogy a családomat, a barátaimat veszélyeztessék, tönkretették az autóimat, szétszedték a kertem és még sorolhatnám” – panaszolta Todd Frazier.

Adódik a kérdés, miért nem fogják be az állatokat. Nos, azért, mert az erre szakosodott helyi egység nem foglalkozhat vadon élő állatokkal, míg a környezetvédelmi hatóság azt közölte, hogy megfelelő engedélyek híján az egyébként erre szakosodott Division of Fish and Wildlife sem tud mit lépni.

Tanácsot viszont adtak az érintett lakosoknak, mégpedig azt, hogy keménypapírral fedjék be az ablakokat, ugyanis a pulykák esetleg másik állatnak vélhetik saját tükörképüket és ezért támadhatnak.

Egyébként nem ez az első eset, hogy pulykák terrorizálnak egy környéket, a Boston melletti Jamaica Hills lakói tavasszal hasonló hajcihőt kellett átéljenek.

Ilyen menyasszonnyal ellenség sem kell

(Fotó: WZDX)

Share.

About Author

Leave A Reply