Újrakezdés Glasgow-ban

0

Feri világgá ment, és eközben akadtak némi nehézségei. Végül a skóciai Glasgow-ban kötött ki, és most röviden összegezte, hol is tart.

„Földöntúlian csodálatos baráti segítséggel sikerült Glasgowba költöznöm. Kivettem egy apró szobát Rutherglenben, ami hivatalosan nem Glasgow, de a ház három mérföldre van a belvárostól, úgyhogy gyakorlatilag mégiscsak.

A körülmények nagyvonalú kompromisszumkészséget követeltek, amivel a népszerű tévhitek ellenére minden kétséget kizárólag rendelkezem.

Itt tartózkodásom harmadik hónapjában szert tettem egy félállásra is (sajnálom, újabb velem kapcsolatos prekoncepciókat fogok most lerombolni), aminek a keretében brit cégeket kellett felhívnom és rávenni a vezetőséget, hogy 20-30 perces kérdőívekre válaszoljon nekem, telefonon.

Ha másnak nem is nagyon, ez kifejezetten jót tett az angoltudásomnak, bár nem tartott sokáig, tekintve, hogy június közepén leépítettek, elegendő mennyiségű munka híján. Július elején pedig a szobámat is felmondták (rajtam kívül álló okokból) augusztus 17-ével.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

Magyarul: nem sikerült megoldanom az anyagi helyzetemet. Csak ezt most megfejeltem egy súlyosabb depresszióval, mert Feri nem kispályázik.

Tévedtem Glasgow-val kapcsolatban?

– Nem. Két év Berlin alatt egyetlen állásinterjúm se volt, itt 5 hónap alatt volt három, az egyik helyre fel is vettek. Az élet olcsóbb, mint Berlinben, és szobát is sokkal nagyobb eséllyel lehet találni, ráadásul jóval kevesebb feltételnek kell megfelelni.

Akkor miért vagyok ismét lehetetlen helyzetben?

– Mert a nagyvonalú anyagi segítség, amit kaptam, abban segített, hogy ideérjek, de arra már nem volt elég, hogy elinduljak (és ezt tényként közlöm, nem hálátlanságból).”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

Hazaköltözés előtt: ami hiányozni fog és ami nem

(Fotó: pixabay.com/Kamyq)

Share.

About Author

Leave A Reply