Újraépíti a csodát a Bentley

0

Az elmúlt egy évben a Bentley elég sok különlegességgel állt elő alapításának 100. évfordulóját ünneplendő. Szerencsére folytatódik a sorozat, az autógyár ugyanis most újravarázsolja története egyik legfantasztikusabb versenyautóját.

A Sir Tim Birkin nevével fémjelzett Team Blower a maga korának szuperautója volt, 4,5 literes motorjával, pazar külsejével a Bentley történetének kiemelkedő alkotása.

Nem beszélve arról, hogy az autóból anno összesen négy darabot építettek versenycélokra, Tim Birkin és a többiek ezzel indultak például a Le Mans-i megmérettetésen.

„Az a négy Team Blower a világ legértékesebb Bentley-je. Tisztában vagyunk vele, mekkora kereslet van az újjáépített modellekre, amikkel az eredeti veszélyeztetése nélkül lehet közlekedni, élvezni az autózást” – nyilatkozta a cég elnöke és ügyvezetője, Adrian Hallmark.

A Bentley ezért teljesen, az utolsó csavarig szétszedi a Team Blower Chassis No. HB 3404 példányt. Minden egyes alkatrészt katalogizálnak és 3D-s szkenneréssel tárolnak, hogy lemásolhassák és így új autókat építhessenek.

Összesen 12 replika készül majd így, azért ennyi, mert az eredeti négy Team Blower darabonként három versenyen indult. A Bentley szerint az így készülő autók a lehető legjobban hasonlítanak majd az eredetire.

Hogy mindez mennyibe kerül majd? Nos, a Bentley (éppen az exkluzivitás miatt) nem árult el árat, nekünk azért lennének tippjeink… Mindenesetre nagyon meg lennénk lepve, ha egymillió dollár alatt állna meg a dolog.

Az első golyóálló Bentley Bentayga

(Fotó: Bentley)

Share.

About Author

Leave A Reply