Újra itt a legendás Bond-autó

0

James Bond összenőtt az Aston Martin DB5-tel. Most néhány szerencsés megszerezheti a híres kém híres kocsiját, minden szuperkütyüvel felszerelve.

Az Aston Martin tavaly augusztusban jelentette be, hogy 25 új autót készít az 1964-es James Bond-filmből ismert DB5-ösből, amelyek teljesen úgy fognak kinézni és minden kiegészítőt megkapnak, ami a Goldfingerben látható volt. A mérnökök azóta keményen dolgoztak a tökéletesítésen, és most megmutatták munkájuk gyümölcsét.

Minden Bond-rajongó és gyűjtő megnyalhatja a tíz ujját, ugyanis a kémkütyük elkészítésére a 007-es filmek speciális effektjeiért felelős Oscar-díjas Chris Corbouldot kérték meg.

Így lesz az autóban füstködöt kibocsátó szerkezet, golyóálló pajzs, forgatható rendszámtábla és a lámpa mögül előugró gépfegyver is, bár utóbbi csak fény- és hanghatással jár, lőni nem lehet vele. Szintén nem lehet majd olajat, csak vizet spriccelni a mögötte haladó autóra a DB5-ből.

Nem hiányozhat a radarképes kijelző, a vezetőoldali ajtóba épített telefon, a váltóba és a könyöklőbe rejtett gombok és az ülés alatti pisztolytartó. A katapultülés kialakításán még dolgoznak a szakemberek.

Az autó 3,3 millió fontba kerül majd, és a közútra nem lehet vele kimenni, csak magánterületen vezetni. A vásárlók 2020-ban juthatnak hozzá a legendás szürke kocsihoz.

A DB5 a Goldfinger után még a Thunderball (1965), a GoldenEye (1995), a Tomorrow Never Dies (1997), a Casino Royale (2006), a Skyfall (2012) és a Spectre (2015) című Bond-filmekben is feltűnt.

Mi lenne a valóságban James Bond sorsa?

(Fotó: Aston Martin)

Share.

About Author

Leave A Reply