Új-Zéland legrégibb városa

0

Új-Zéland legrégibb városa a címet 1856-ban elnyert Christchurch, ami egyben kulturális központ is (nem mellesleg Auckland és Wellington után a harmadik legnépesebb település). Ide látogatott el az Ausztrália A-tól Z-ig blog párosa.

„Érzés szintjén Christchurch jelenleg nagyon eklektikus, elsősorban a rengeteg építkezés miatt. Itt nem a bankoknak és a mobilszolgáltatóknak, hanem az építőipari és tervezői cégeknek vannak palotáik az elképesztő mennyiségű munka miatt.

Ugyanakkor gyönyörű, szépen tervezettek az új épületek, közterek, és egyre több világszintű, hangulatos étterem is nyílik a városban. Jellemzőek a falakon a különleges és óriási graffitik, amik egyedi hangulatot adnak az utcáknak.

Nagyon tetszett nekünk, hogy az elmúlt években számos köztéri projektet valósítottak meg, amelyeknek az volt elsődlegesen a célja, hogy az emberek használják is azokat.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

Az egyik ilyen különleges projekt egy szabadtéri zenegép volt, amibe egy dollárt bedobva és a mobiltelefont bedugva kihangosíthatod a kedvenc zenédet, és egy rögtönzött flash mob keretében akár teljesen ismeretlen emberekkel is együtt táncolhattál egy kis beton placcon, körbevéve színes diszkófényekkel, diszkógömbbel.

A másik vicces utcabútor egy óriási, retro joystick volt, ami már önmagában is nagyon érdekes látvány, azonban az állunk akkor esett le igazán, miután rájöttünk, hogy az utca másik oldalán egy irodaépület falára egy giga monitort tettek, és oda volt kivetítve egy tipikus mászkálós számítógépes játék, amit a joystickkel lehetett irányítani.

A legszebb az egészben az volt, hogy valóban működött, nem volt megrongálva, pedig már látszott rajta, hogy nem tegnap rakták ki az utcára.”

A teljes posztot rengeteg fotóval itt találod.

Kérdezz-felelek Új-Zélandról

Share.

About Author

Leave A Reply