Új módon keresik a gazdagok kegyeit

0

Harminc méter hosszú medence várja a gazdag lakókat a londoni West Enden lévő Centre Point épületben. Így ez a legnagyobb, lakóházban kialakított medence a brit főváros központjában. A korábbi rekordot 25 méterrel tartották, ilyen hosszú medence több fényűző apartmanházban is van.

A beruházók egymásra licitálnak, hogy minél nagyobb és fényűzőbb létesítményekkel csábítsák magukhoz a vagyonos lakókat. Ezért épülnek egyre nagyobb medencék, edzőtermek és wellness részlegek a lakóházakba. Ezek a legutóbbi fegyverek a beruházók kezében – mondta az egyik ügynökség vezetője, Peter Wetherell.

A Centre Pointban meg is kell fizetni a luxus árát: a modern, nagyvárosi élet követelményeinek mindenben megfelelő lakásokat 1,8 millió font és 55 millió font között áron lehet megvásárolni.

A gazdagok örökké akarnak élni, ezért fontos számukra, hogy odafigyeljenek magukra, s hozzáférjenek a medencéhez és a gyógyfürdőhöz, saját, központi otthonukba – tette hozzá Peter Wetherell a motivációt ismertetve.

Meglepő módon a londoni szállodák többségében csak néhány méteres medence áll rendelkezésre, vagy egyáltalán nincs is. Újdonságot jelent, hogy a Claridge hotelben két medencét is kialakítanak az ötszintes pincerészen.

Nem ez lesz az egyetlen jelentős beruházás Londonban: az Embassy Gardens nevű új lakóépület tetején, tíz emelet magasan teljesen üvegfalú medencét alakítanak ki, így úszás közben is lehet a rohanó várost.

Őrületes összegért árulja nyaralóját Bruce Willis

Share.

About Author

Leave A Reply