„Túl sokan vagyunk ebben az országban”

0

Mostanában sok szó esik arról, milyen ellátási nehézségeket okozhat a briteknek az uniós kilépés, különösen, ha az megállapodás nélkül történik. Az ellátási lánc egyik kulcselemét a kamionosok adják – vajon hogyan látják ők a Brexitet?

„Ha egyezség nélkül szakadunk ki az unióból, akkor az EU is gyorsan meg akarja majd oldani az ezzel járó problémákat, mert nekik pont olyan rossz lesz, mint nekünk” – ezt Tim Drury mondta a EuroNews stábjának, akik arra voltak kíváncsiak, miként látják a helyzetet a brit kamionsofőrök.

A stáb az M25-ös autópálya környékén kérdezgette a kamionosokat. Kiderült, hogy a megkérdezettek jelentős része Brexit-párti, függetlenül attól, hogy lesz-e megegyezés, vagy sem.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

„A Brexit oka, hogy túl sokan vannak Angliában. Lehet, hogy sok vállalkozást rosszul érint majd, nehéz lesz munkavállalókat, orvosokat, nővéreket és hozzánk hasonló sofőröket találniuk. De szerintem amúgy is túlontúl sokan vagyunk ebben az országban” – mondta a brit David Gray.

„Végeredményben üzletelni akarunk Európával, Európa meg velünk. És ha a kormány teszi a dolgát, akkor nem látom ennek akadályát” – tette hozzá.

Az mindenesetre biztos, hogy a kormány próbál felkészülni a legrosszabb forgatókönyvekre is, például különböző terheléses gyakorlatokkal. Aztán hogy mi lesz, azt a következő hetek döntik el.

Britek, akiknek Magyarország a biztos pont

Share.

About Author

Leave A Reply