Túl nagy és téves elvárásokkal érkezni

0

A határátkelés sikerét alapjaiban határozhatja meg, milyen elvárásokkal érkezünk meg az adott országban, és ezek mennyire felelnek meg a valóságnak. Nos, a Milyen az élet a világ végén blog szerzője, Ági 8 hónap után tért anno vissza Új-Zélandról Magyarországra, volt hát mit összefoglalnia.

„Hogy összességében véve milyen volt ez a 8 hónap? Nehéz. Nyilván bennem is van a hiba, mert talán túl nagy és téves elvárásokkal jöttem ide és sok minden nem úgy alakult, ahogy elképzeltem.

Igazából az ember nem tud reálisan felkészülni egy ekkora változásra, hiszen Te magad sem tudod, hogyan fog alakulni és Te hogyan fogod megélni. Elég durva önismereti lecke megtapasztani azt, hogy mire vagy képes egy idegen kontinensen és hogy mire nem…

Nagyon hiányoztak a szeretteim és folyamatosan tágítani kellett a határaimat, ami hasznos, de nagyon fájdalmas tud lenni. Azt hiszem, hogy folyamatos harcot vívtam Új-Zélanddal és leginkább magammal, félúton elvesztem, sokszor fel akartam adni és hazamenni, de aztán a végén újra magamra találtam.

Külföldre mennél dolgozni? Már kint élsz, de munkát keresel? Válogass közel ezer (!!!) álláshirdetés közül a Határátkelőn!

Sajnálom, ha sokat panaszkodtam itt a blogban, de sosem voltam híve annak, hogy más képet mutassak, mint ami a valóság. Minden nehézség ellenére nagyon hálás vagyok az Életnek, hogy egy ilyen életre szóló tapasztalatot szerezhettem, hogy itt lehettem.

Hálás vagyok érte, amit láttam a szigetből és remélem lesz alkalmam még többet is látni.  Kíváncsi vagyok, hogy otthonról hogyan fogom megélni ezt a nyolc hónapot és milyen további következéseket fogok levonni. Biztosan lesz egy pár…”

Aki a teljes posztot szeretné elolvasni, az kattintson ide!

Share.

About Author

Leave A Reply