Törvénytelen lehet az angliai magyarok regisztrálása

0

A múlt héten mi is megírtuk, hogy a brit kormány azt tervezi, az összes (!), az országban élő uniós állampolgárt (3 millió emberről van szó!) regisztrálja jövő év végétől.

Az összeírást a brit belügyminisztérium koordinálná, nagy kérdés, hogy lehetséges-e ezt rendesen végrehajtani, különös tekintettel az elmúlt időszakban elkövetett adminisztrációs gondokra.

Azért a feltételes mód, mert most az Európai Parlament képviselőinek egy csoportja írt Amber Rudd belügyminiszternek, hogy a terv akár az unió törvényébe is ütközhet – értesült a Guardian napilap.

Mutass fityiszt a Brexitnek! Válogass nagy-britanniai álláslehetőségek közül!

Brüsszel ragaszkodna ahhoz, hogy a Brexit ellenére még 2019 márciusa után is legyenek az EU törvényei érvényesek az országban, kivétel nélkül. A levelet Sophie in ’t Veld, Seb Dance, Claude Moraes, Jean Lambert, Beatriz Becerra, Cecilia Wikström és Catherine Bearder képviselők írták.

A képviselők azt is kifogásolták, hogy a regisztrációt elbukhatják olyanok is, akik büntetett előéletűek – írta az Index.

Az EU állampolgárainak ráadásul nem kötelező olyan papírral rendelkezni, amivel igazolják, hogy Nagy Britanniában élhetnek, de ennek ellenére sokan pánikolni kezdtek a szavazás után.

Szívesen élnél külföldön, de nem találtál még munkát? Keress a Határátkelőn!

 

Share.

About Author

Leave A Reply