Tömegnyomorrá lett a berlini lakáshirdetés

0

A német fővárosban egyre nehezebb elfogadható áron lakást bérelni (bár ugye hogy kinek mi az elfogadható az ízlés és pénztárca kérdése), aminek egészen brutális kifejeződését tapasztalhatták meg a minap az ott élők.

A németeknél jellemző, hogy egyszerre több érdeklődőnek mutatják meg a kiadó lakást, olyan azonban még aligha fordult elő, mint a minap, amikor egy havi 550 euróért meghirdetett, 54 négyzetméteres lakáshoz hívták az érdeklődőket.

Az ingatlanhoz ugyanis 12 óra alatt 1749 érdeklődő gyűlt össze (ennél láttunk már kisebb tüntetést is…), úgyhogy megafonnal kellett 20-30 fős turnusokba beterelni a lakásba az érdeklődőket – írta a közszolgálati RBB nyomán az Index.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Ráadásul Rolf Harms, a ház gondnoka olyanokat meg sem hívott a bemutatóra, akik csak második lakásnak vennék ki a helyet, vagy a havi keresetük nettó 5000 euró felett van.

Az ötvenes években épült kétszobás lakás ennyi pénzért nyilván hihetetlenül olcsónak számít, nem csoda a rengeteg érdeklődő. Az esemény kritikusai szerint nem tisztességes ennyi embert ugyanarra az időpontra meghívni, mások szerint viszont a történtek tökéletesen illusztrálták, milyen lehetetlen ma megfelelő lakást találni Berlinben.

Más kérdés, hogy a városvezetés azért igyekszik enyhíteni a helyzetet, akár az ingatlanpiac korlátozásával, akár a lakások bérleti díjának befagyasztásával.

Ja, a közel kétezer érdeklődő közül pedig a következő hetekben kerülhet majd ki a szerencsés bérlő.

Kis magyar szürreál Németországból

(Fotó: rbb24.de)

Share.

About Author

Leave A Reply