Több magyar születik Németországban, mint pár magyar megyében

0

Tavaly év végén már meghaladta a 210 ezret a Németországban élő magyarok száma. Tavaly 1860 magyar gyermek született ott, ami több, mint mondjuk Tolnában és Nógrádban.

A német statisztikai hivatal (Destatis) adatai szerint egy év alatt ötezerrel nőtt a magyarok létszáma az országban, azaz nem tértek haza többen, mint amennyien elmentek.

Más kérdés, hogy ez a legkisebb növekedés a német munkaerőpiac 2011-es megnyitása óta (pontosabban 2010-ben volt ennél kisebb növekedés), azaz lassul a határátkelés üteme.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS

A tetőzés 2012-2013-ban volt nem meglepő módon, de a kivándorlás üteme az azóta eltelt években sem volt egyenletes, így a mostani adatokkal is csínján kell bánni, tendenciát majd egy-két év múlva lehet megállapítani.

Elsősorban a fiatalok és középkorúak mentek el, nem csoda, hogy tavaly már 1860 magyar gyermek született Németországban, ami egyfelől rekord, másfelől több, mint a legutolsó (2017-es) születésszám Tolna és Nógrád megyében és nem sokkal alacsonyabb, mint Vasban és Zalában.

A német hivatal adatai szerint 2018 végén majdnem 9000 úgynevezett második generációs magyar határátkelő élt az országban (ők azok, akik már ott születtek) – írta a Portfolió.

Kisbabás élet Magyarországon és Franciaországban

Share.

About Author

Leave A Reply