Tíz étel, amit felejts el, ha fogynál

0

Biztosan hallottad már azt, hogy bármit lehet fogyasztani, csak mértékletesen. Nos, ez egyszerűen nem igaz. Az előre feldolgozott, ízesített és cukrozott ételek fogyasztásakor semmilyen mértékletesség nem segít!

Lassan, de biztosan szépen megmérgezed velük a tested. Kerülendők a gyorsételek, a cukrozott üdítők, a cukorkák, az előre feldolgozott snackek és a fehérített liszt. Ezek csak a lista csúcsán lévő ételek, a lista természetesen folytatódik! Lássunk tehát tíz olyan élelmiszert, amit kerülj el, ha fogyni akarsz.

#1 Zsírban, olajban sütött ételek

A rántott hús, a sült krumpli nagyon ízletes, csakhogy számos kutatás során találtak korrelációt az olajban sült ételek (leginkább a húsok) és a rák között. Egy friss, 2010-es tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy az így sült hús fogyasztása megduplázhatja a hólyagrák kialakulásának esélyét! Ha túl sok zsírban sült ételt fogyasztasz, az növeli az asztma kialakulásának esélyeit is.

#2 Gyorsételek

Extrém magas bennük a kalória, a zsír és a nátrium tartalom és egyáltalán nem táplálják a testünket! Miattuk növekszik a GMO élelmiszerek felhasználásának aránya is, amelyekről még mindig nem tudjuk, mennyire lehetnek károsak.

#3 Fagyasztott készételek

Nincs bennük elég tápanyag, vitamin és ásványi anyag. A legnagyobb részben tartósítószert és töltőanyagokat tartalmaznak és magas a nátrium, a zsír és a kalóriatartalmuk is.

#4 Cukrozott üdítők

Egy kanál cukor, bubis víz és ételszínezék, meg még egy kis cukor. Ez valójában a kóla, és a többi cukrozott üdítőital, melyek többségében megtalálható a nátrium benzoát, E211, ami allergiát, asztmát és ekcémát okoz, a foszforsav, ami csontritkuláshoz, fogszuvasodáshoz és veseproblémákhoz vezet. Magas cukortartalma pedig emésztőrendszeri problémákat, elhízást, szív- és cukorbetegséget okoz.

#5 Fehér liszt

Egy egészséges táplálékot alakít az ember olyan anyaggá, amit a teste nem is ismer fel. Vegyianyagokkal és fehérítőszerekkel kezelik. Csúnyán megdolgoztatja a hasnyálmirigyet, a cukorbetegség és a megnövekedett zsírtartalék a testben, mind köthető hozzá.

#6 Sütemények

Amit nem otthon sütsz, az mind az előző öt káros anyagot tartalmazza. Margarin, növényi olajok, fehér liszt, cukor, tartósítószerek, töltelékanyagok és adalékok alkotják. Elhízáshoz és szívbetegségekhez vezet a fogyasztásuk.

#7 Cukros krémek

Nemcsak a magas cukortartalom miatt egészségtelenek, de még transzzsírokkal is fel vannak töltve. Egyenes út a depresszióhoz.

#8 Fánkok

Minden, ami a süteményekben és a cukros krémekben rossz, az benne van. Mindenféle rossz típusú zsírok, fehérliszt, cukor.

#9 Gyümölcslevek

A gyümölcsökből szükségünk van a rostokra is, nem csak a levükre, amit a gyümölcslevek általában tartalmaznak. Sok közülük fel is van cukrozva.

#10 Diétás salátaöntetek

Ezeket aszpartámmal vagy más édesítőszerrel ízesítik cukor helyett, amelyek könnyen váltanak ki depressziót. Készítsük magunk a salátaöntetet!

Miért van egyre több allergiás?

Share.

About Author

Leave A Reply