Tetris-ház a világ végén

0

Van az úgy, hogy az embernek egészen vad ötletei támadnak arról, milyen is lenne álmai otthona. Az esetek többségében ezek persze csak tervezgetések maradnak, ám előfordul, hogy megvalósulnak. Márpedig akkor nagyon vad és menő dolgok születhetnek, mint például e kanadai ház esetében.

A kanadai Brit Kolumbiában található Quadra Islandre tervezett ház egy szikla szélére megálmodva olyan, mintha tagadná a gravitációt, egyben olyan, mintha egy bolondos tervező (aki egyébként nem más, mint Milad Eshtiyaghi) random abbahagyta volna a Tetrist és eldöntötte volna, hogy házat épít abból, amit lát.

Mondanunk sem kell, a ház látványterve nem akármilyenre sikeredett, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az egyik cél az volt, a kiválasztott helyszínen megtalálható pár fát is sikerüljön megkímélni.

A ház három viszonylag különálló szintre oszlik, az első kettő a családé, a harmadik pedig a sporté. A belső tereket egy trükkös kábelrendszerrel félig nyitott teraszokká lehet varázsolni.

Az így megálmodott otthon a nyitottság és átláthatóság tökéletes példája rengeteg természetes fénnyel. Külön érdemes kiemelni az üvegaljú medencét – de ettől függetlenül is egészen pazar a látvány.

Hátha megvalósul egyszer…

Készül a világ második legmagasabb tornya

Share.

About Author

Leave A Reply