„Teljesen alámerültem a nyelvbe”

0

Nyelvet tanulni sokféleképpen lehet, tankönyvből, tanártól vagy akár úgy is, hogy az ember egyszerűen beleveti magát az életbe. Utóbbi módszer mellett döntött a kanadai Brian, aki Franciaországban merült el a francia nyelv rejtelmeiben.

„Én 2010-ben költöztem egy Franciaország középső részén található kisvárosba, Montluconba egy egyéves Erasmus-program keretében. Természetesen minden óra és tanfolyam franciául zajlott. Agyilag az egyik legfárasztóbb korszaka volt életemnek.

Teljesen alámerültem a nyelvbe, hónapokon át tartó hibázások, javítások és kínosnál kínosabb helyzetek követték egymást. De minden osztálytársam és tanárom nagyon támogatott. Végül persze sikerrel jártam, egyre jobban beszéltem, felszedtem a szlenget és egyre több barátom lett.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

Amit nem nagyon szoktak elmondani a nyelvtanulásról az az, hogy muszáj teljesen megmerítkezned benne és felkészülni a sorozatos hibázásra. Ki kell verned a fejedből azt, hogy a saját nyelvedről fordíts, ehelyett meg kell értened, hogyan zajlik a kommunikáció az adott nyelven.

A könyvek és a podcastok sokat segítenek, de semmi nem olyan hasznos, mint éjjel-nappal az adott nyelvben és kultúrában élni.”

Brian a történetét eredetileg itt írta meg.

Bécsi meló: költözés vagy ingázás?

Share.

About Author

Leave A Reply