Születésnap Harry Potter jegyében

0

Harry Potter csak nem bír kimenni a divatból, a Németországban élő Editéknél sem, így amikor kisebbik lányának közeledni kezdett a születésnapja, nem nagyon volt kérdés, mi lesz a tematika. Más kérdés azért bőven akadt…

„A korona miatt egy picit kérdéses volt, hogy tarthat-e egyáltalán születésnapot a gyerek, de mivel július végén van a születésnapja volt rá remény, hogy addigra lazulnak a szabályok, ez így is lett. 15 főig lehetett születésnapot tartani. (…)

Kisebbik sokáig variált, hogy mi legyen. Ezt nagyjából úgy kell elképzelni, hogy vége lett a tavalyi lézerharcos szülinapnak, másnap felébredt, és elkezdett gondolkodni, hogy de mi legyen jövőre. Időről időre nem átallott engem is bevonni a beszélgetésbe, de mindig csak azt tudtam neki mondani, hogy ezt neki kell eldöntenie. (…)

Teljesen tisztában voltam vele, hogy itthoni bulit szeretne, felvetettem hát, persze némi idő és gondolkodás után, hogy mi lenne, ha Harry Potter partit csinálnánk, esetleg Stranger Thingsest.

Ennek kigondolásával is elvolt egy darabig, de azért nagy téteket mertem volna tenni a Harry Potteres variációra. El is dőlt a dolog, legyen akkor Harry Potteres születésnap és természetesen egy darab gyerek sem alhat nálunk, na jó ketten, de a többieknek haza kell menniük.

Innentől következett kisebbik sóhajtozása mely arról szólt nagyjából hetente kétszer, hogy milyen jók azok a születésnapok, ahol akár az összes meghívott gyerek is ott alhat.

A Zurammal esténként jót szórakoztunk ezen, hisz tudtuk, hogy úgyis be fogjuk adni a derekunkat, de a gyereknek ezt nem kellett tudnia, sóhajtozzon csak nyugodtan. Azért még időben szóltunk neki, hogy minden gyerek nálunk alhat. (…)

Ha már parti, akkor viszont csináljuk meg rendesen. A dekorációs kellékeket simán meg lehet rendelni a neten, de nagyjából minden Harry Potteres dolog drága, így magunk fogtunk hozzá a dekoráció elkészítéséhez.

Szerettünk volna csinálni lebegő gyertyákat, szárnyas kulcsokat, 9 és 3/4-ik vágányos fotófalat, valamint minden meghívott gyereknek csokibékát, Bagoly Berti Féle Mindenízű drazsét, varázspálcát valamint a meghívókat is kreatív módon szerettük volna elkészíteni. (…)

Mielőtt kész lettünk volna a dekorációval, a parti kezdete előtt 3 órával megérkezett a vágányos felirat is, így most már volt kettő, de ez sem baj, mindkettőt tudtuk használni.

A fotófal elkészítése sem volt bonyolult, mert hát van itthon fal, feltettük a feliratot, még a költözéshez használt kiskocsinkra felpakoltunk egy csomó bőröndöt, meg a maradék plüssöket, Hermione macskáját, Giny nem tudom milyét, Harry baglyát.

Kikészítettük az évek során összegyűlt ruhadarabokat, talárt, kesztyűt, sálakat, sapkákat persze a varázspálcákat is. Az erkélyen lévő asztalra kiraktuk nagyobbik Varázsló sakk készletét, amivel lehetett játszani.

Felkerültek a gyertyák és a kulcsok is. Megterítettük az asztalt, és vártuk a vendégeket, akik meg is érkeztek. Innentől kezdve nem sok dolgunk volt, leszámítva a kaja elkészítését, hisz ez a korosztály már egész jól elszórakoztatja saját magát. Ettek, ittak, filmet néztek, nem voltak annyira hangosak és este még parázson pillecukrot is sütöttünk.

Amikor lefekvéshez készülődtek, akkor kisebbik lejött hozzánk a nappaliba, és megköszönte, hogy ennyit dolgoztunk, készültünk és összehoztuk neki a világ legkirályabb szülinapi buliját. És igen, ezért a mondatért, és azért a mosolyért cserébe, amit kaptunk meg is érte ennyit dolgozni.

Az éjszaka csendesen telt, és másnap a gyerekek többsége el is ment, akkor amikorra a parti vége meg volt hirdetve. Egy gyerekért felejtettek el eljönni, ott valami kommunikációs probléma lehetett, mert gyermek állította, hogy mondta a szülők meg nem, de semmi gond nem volt ebből, gyermek lelkesen segített összepakolni, míg a szülei odaértek.”

A felkészülés további részleteit az eredeti posztban olvashatjátok el.

Egy Magyarországon ragadt határátkelő vallomása

Share.

About Author

Leave A Reply