Sztárszakácsok főznek a riói szegényekre

0

Lehet szeretni, vagy nem követni az olimpiát, és az is nagy kérdés, hogy hosszútávon milyen gazdasági hatásai vannak, azonban az olyan kezdeményezések, mint amilyet most Rióban az olasz sztárséf, Massimo Bottura indított, mégis visszaadják a reményt az embernek.

A neves szakács ugyanis (több külföldi kollégájával egyetemben) úgy döntött, a maga módján felveszi a harcot a brazil nagyvárosban sok helyen jelenlévő szegénységgel és a vele járó éhezéssel, és főzni fog a rászorulóknak.

A séfek az olimpiai faluban feleslegessé vált alapanyagokból alkotnak, az elkészült ételeket pedig a legszegényebbeknek adják. Az olasz szakember, és brazil kollégája, David Hertz vezette csapat napi ötezer adag ételt főz meg – csak és kizárólag olyan alapanyagokból, melyek egyébként a szemétben végezték volna, mint például az esztétikailag nem tökéletes gyümölcsök, vagy a hamarosan lejáró, de még fogyasztható joghurtok.

A RefettoRio Gastromotiva néven futó kezdeményezés a paralimpia miatt is tart, sőt, ezt követően sem áll le a szegények megsegítésével. Mi több, a jövőre is gondolva reménybeli szakácsokat, pékeket és felszolgálókat is képeznek.

Az ötlet nem teljesen eredeti, a tavalyi milánói világkiállításon is volt már hasonló, akkor nem kevesebb, mint 65 séf állt csatasorba, hogy segítse a szegényeket az expó maradékaiból készült fogásokkal.

Share.

About Author

Leave A Reply