Szabad az osztrák-magyar határ

1

Június 4-től (az olasz kivételével) minden határátellenőrzést megszüntet Ausztria – jelentette be az osztrák külügyminiszter. Nem kell testhőmérsékletet ellenőrizni és nem lesz kéthetes kötelező karantén sem.

Az osztrák külügyminiszter szerdán jelentette be, hogy június 4-től minden határellenőrzést megszüntetnek 7 szomszédos ország irányába. Kivétel Olaszország, ahol még mindig sokan betegednek meg naponta.

A többi országok felől érkezőknél már nem kell testhőmérsékletet ellenőrizni és nem is kényszerülnek kéthetes karanténba sem – írta a Reuters hírügynökség nyomán a Portfolio.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Ausztria tehát visszaállítja a járvány előtti gyakorlatot a német, liechtensteini, a svájci, szlovák, szlovén, cseh és magyar határszakaszon.

Közben a cseh és szlovák határon is feloldják az ellenőrzéseket, illetve itthonról a horvátországi nyaralás is könnyebbé válik, igaz jelenleg visszafelé még kéthetes karantén vár a magyarokra:

Németország is bejelentette, hogy június 15-től visszavonja a koronavírus-járvány miatt az Európai Unió (EU) valamennyi tagországára kiadott utazási figyelmeztetését.

Ausztriában dolgozol? Így működik a nyugdíjrendszer

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Jó, de mikortól lehet már végre hazajönni következmények nélkül külföldről?

Leave A Reply