Svédországban az érdemeid szerint ítélnek meg

0

Harminc év külföldön nem kevés, márpedig Veszprémi Dezső ennyi ideje él már a skandináv országban. Magyarországon kerékpárversenyző volt, a svédeknél komoly karriert építette a sportolás befejezését követően is.

Veszprémi Dezső Svédországban lett edző (fia volt az első bevándorló országos bajnok), de a dopping miatt felhagyott a versenysporttal és az edzősködéssel egyaránt. A kerékpárttól viszont nem szakadt el, már jó ideje testreszabott bicikliket gyárt.

2002-ben megalapította a DeGaVi-t (a cégnév gyermekeire utal, Dezső, Gábor, Viktória, mindannyian dolgoznak is a vállalkozásban), ami az utóbbi években kezdett igazán fejlődni.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Immár 45 országban van ott kerékpárjuk, évi 800-1000 bringát szerelnek össze, és lenne igény többre is, de ő nem akar növekedni, mert fontosabb neki a minőség és a személyes kapcsolat a vevőkkel.

A róla szóló film végén a kamera a tengerparton kószáló, Magyarország felé néző és meghatódó bicikligyártót mutatja. Haza viszont nem költözne.

„Tudtam, Magyarországon a kerékpár az nem státus. Pénzt kerestem eleget, de az anyagiakat meg a szívedet nem lehetett összekombinálni. Úgyhogy nem maradtam. Svédországban szabad piac van, az érdemeid szerint ítélnek meg, nem amiatt, hogy kinek vagy az ismerőse. Én egyszerűen csak jó bringát csinálok” – mondta az Indexnek, ahol a teljes beszélgetés elolvasható.

Tíz svéd szokás, amit átvehetnénk

Share.

About Author

Leave A Reply