„Sokk és katasztrófa” közeleg

0

A címben megfogalmazott erős kifejezéseket nem mi találtuk ki, az új brit bevándorlási rendszert illetik ezekkel a szavakkal a munkaadók és az érdekvédelmi szervezetek. Nem ok nélkül.

A brit munkaadók például úgy vélik, sokuk számára komoly sokk lesz az új rendszer, mert a 2004-es EU-bővítés óta megszokták, hogy nagyszámú uniós dolgozó között válogathatnak.

Szervezeteik ismételten arra figyelmeztetnek: nem lesz elég ember, aki betakarítsa a termést, ellássa a betegeket és időseket, valamint felszolgálja az ételt a világ ötödik legnagyobb gazdaságának számító országban.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Egyedül a brit zöldség- és gyümölcstermesztők 80 ezer uniós idénymunkást alkalmaznak évente, de az új rendszerben csak 10 ezer embert hozhatnak be. A brit vendéglátó ágazat érdekvédelmi szövetsége „katasztrofális” hatásokra számít az InfoRádió angliai tudósítója szerint.

Skóciában a halfeldolgozók nagyban támaszkodnak az uniós dolgozókra és a munkaadók elismerik: saját polgáraik úgy nőttek fel, hogy már más állásokra pályáznak. „Egy robottal nem lehet helyettesíteni egy kagylókat szétvágó vagy halfiléző embert” – mondta az egyik cég képviselője.

Francia-holland cég gyártja az új brit útleveleket – Lengyelországban

Share.

About Author

Leave A Reply