A skótok köszönik, de elegük van

0

Olyannyira, hogy a Brexit miatt a döntő többségük a függetlenséget támogatja – derül ki egy hétvégén készült felmérésből. Gyakorlatilag kétharmaduk mondja azt, hogy Skóciának ki kell válnia az Egyesült Királyságból, miután az az Európai Unióból való kilépésre szavazott.

A skótok több mint hatvan százaléka a bennmaradásra szavazott. A Sunday Post által megrendelt felmérés szerint jelenleg a skótok 59 százaléka úgy véli: Skóciának el kellene szakadnia az Egyesült Királyságtól, és függetlenné kellene válnia.

Skóciában 2014-ben tartottak népszavazást a függetlenségről, akkor a többség, mintegy 55 százalék arra szavazott, hogy Skócia maradjon az Egyesült Királyság része – emlékeztet az InfoRádió.

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök tudatta: miután a britek többsége az EU-ból való kiválást választotta, elképzelhető újabb népszavazás Skócia különválásáról, mert Skócia az EU tagja szeretne maradni.

A 2014-es népszavazáson a többség végül azért szavazott a függetlenség ellen, mert a kiválás egyet jelentett volna az EU-ból való kilépéssel.

A csütörtöki népszavazáson az Egyesült Királyság szavazóinak 51,9 százaléka szavazott arra, hogy az ország lépjen ki az Európai Unióból.

(Fotó: facebook.com/NicolaSturgeonSNP)

Share.

About Author

Leave A Reply