Skócia jobb, mint Anglia?

0

Egy jelentés szerint a Brexit-népszavazás óta az Európai Unió állampolgárai nagyobb biztonságban és jobban érzik magukat Skóciában, mint Angliában, annak ellenére, hogy ugyanaz a jog érvényes itt is és ott is.

A belügyminisztérium uniós családokkal foglalkozó jelentése szerint az ott élő uniós állampolgárok negyede kérvényezte eddig, hogy az uniós kilépés után is maradhasson.

A jelentéshez 13 ország állampolgáraival beszélgettek el (magyarok nem voltak köztük) és ebből az derült ki, hogy jogi szabályozás ide vagy oda, nagyon sokat számít, hogy a skót kormány következetesen pozitív üzeneteket küld a migrációval és általában az EU-val kapcsolatban.

Erről beszélt a francia Dr. Mireille Pouget, aki 1976 óta él Skóciában és azt mesélte, nagyon jó hatást gyakorolt az emberekre, hogy a népszavazást követően Edinburgh-ban teltházas találkozót szerveztek a Skóciában élő uniós polgároknak, amin skót miniszterek is részt vettek, és válaszoltak az aggódó emberek kérdéseire.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Ezzel szemben a mostani, Boris Johnson vezette kormány alatt nincsenek megfelelő kommunikációs csatornák, ahol információhoz lehetne jutni – vélte a Euronews összeállításában a hölgy.

A 26 éves, német Lisa három éve él Glasgow-ban, ahová tanulni érkezett, de utána is maradt, jelenleg az állami szektorban dolgozik. Mindig úgy érezte, hogy szívesen látják mind a hétköznapi emberek, mind a kormány.

Kapott ő is néhány kellemetlen megjegyzést úgy általában a bevándorlókról, ami persze nagyon sértő volt, de minden barátja támogató és bátorító. Sőt gyakran zavarba ejti az itteni embereket az, hogy az EU-országokból érkezett barátaiknak min kell keresztülmenniük.

A határátkelők támogatására a skótoknak nem csak ideológiai, hanem gyakorlati okaik is vannak, hiszen egyre komolyabb gond a népesség elöregedése és az abból fakadó munkaerőhiány, miközben az ott élő EU-állampolgárok 80 százaléka munkaképes korú, szemben a skót lakosság 65 százalékával.

Rabszolgából vállalkozó Angliában

Share.

About Author

Leave A Reply