Skócia igazi arca

0

Ruby és Gábor már lassan 5 éve élnek Glasgow-ban, és persze ők is blogot írnak. Velük beszélgetett a Kelta Vándor blog szerzője.

„Miután Skóciába költöztünk, nagyon sokan kérdezősködtek tőlünk a skótokról és az itteni életről. Ezért úgy éreztük, hogy mivel sok mindenben mások a skótok hozzánk képest, érdemes erről beszélni” – meséltek a kezdetekről.

„Természetesen szerettük volna mi is kiírni magunkból a friss élményeinket a kultúrsokkról és egyéb érdekességekről, amikkel a mindennapokban találkoztunk. Meg szerettük volna örökíteni, hogy milyen is az a Két Világ Közt érzés” – tették hozzá.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

Ruby és Gábor szeretnék, ha Skóciáról nem csak a Loch Ness-i szörny és mondjuk a whisky jutna az emberek eszébe, mert szerintük az ország ennél sokkal többről szól (ezt a magunk részéről mi is meg tudjuk erősíteni, mesés szépségű hely tele fantasztikus tájakkal, várakkal…).

„Úgy döntöttünk, hogy dokumentáljuk a skóciai kirándulásainkat, így minél többen láthatják, milyen is valójában Skócia igazi arca. (…) Imádjuk Arran szigetét, amit miniatűr Skóciának is neveznek. A szigeten belül Gabinak a legmagasabb hegycsúcs, a Goatfell az abszolút kedvenc, míg nekem a King’s Cave, ami egy bámulatos barlang csodás kilátással a tengerre” – mondta Ruby.

A bloggerek azt ajánlják, hogy a főbb látványosságok mellett kevésbé ismert helyeket is próbáljunk felfedezni, ezek nem ritkán még szebbek is, mint a bakancslistás helyszínek.

„A három hely, amit nem érdemes kihagyni, az a Glenfinnan Viaduct (a híres Harry Potter vasúti híd), Arran sziget, és egy jó skót kocsmaélmény!” – szólt a tanácsuk.

A teljes beszélgetést a Kelta Vándor blogon olvashatjátok el, érdemes!

Király Gábor: Ész nélkül ne menjünk külföldre

(Fotó: pixabay.com/Walkerssk)

Share.

About Author

Leave A Reply