Sikersztori: 8000 dollárból 9 millió 5 hónap alatt

0

Van az úgy, hogy amikor az ember a legmélyebben van, hirtelen jön egy csodálatos ötlet, amiből aztán valami nagyszerű keletkezik. Valahogy így járt egy amerikai testvérpár.

Az elmúlt bő egy évben esküvői videózással foglalkozni egyet jelentett a totális csőddel és munkanélküliséggel. Márpedig a New York államban található Westchesterben élő testvérpár, Tommy és James (a 38 és 42 éves férfi azt kérte a sztorijukat közlő CNN-től, hogy tartsa titokban vezetéknevüket) éppen ezzel foglalatoskodott.

Aztán jött a járvány, nekik pedig minden munkájuk egyik napról a másikra eltűnt. Annyi pénzük még maradt, hogy 7900 dollárt (félig-meddig viccből) kriptovalutára költsenek.

A megvásárolt kriptovaluta, a shiba inu coin voltaképpen a dogecoin egy leágazása, szóval a paródia paródiája. A vásárlás idején egyetlen darab egy centet sem ért, ám egy, a témában járatos barátjuk meggyőzte a testvéreket, hogy akár nagyot is kaszálhatnak rajta.

„A Bitcoinra gondoltam, amiből egykoron egyetlen darab a cent töredékét érte, most pedig több tízezer dollárt. Szóval ha ilyesmi megtörténhet, akkor miért ne… Bíztam a barátomban, és úgy voltam vele, ha lenullázódunk, akkor így jártunk. Úgy gondoltam rá, mint egy le nem járó lottószelvényre” – mesélte Tommy.

Alig két hónappal később azt vették észre, hogy a Coindesk szerint a shiba inu coin 11 ezer százalékon (!!) áll, azaz a kezdetekben befektetett 7900 dollár (2,4 millió forint) jelenleg 9 millió dollárt (2,7 milliárd forintot) ér!

„Minden olyan gyorsan történt, hogy egyelőre fel sem tudjuk fogni, mi mindent kezdhetnénk a pénzzel. A szüleink házára új tető kell, azt biztos megcsináltatjuk” – mondta Tommy.

A nagy kérdés ilyenkor az, mikor és mennyi pénzt vesz ki az ember…

Így költekeznek a bitcoin újgazdagjai

Share.

About Author

Leave A Reply