“Semmi ne kössön minket Magyarországhoz”

0

Öt gyerekkel él Németországban Robi, akinek nem is áll szándékában visszaköltözni Magyarországra. Egyebek mellett a negatív kisugárzás, az emberek egymás ellen uszítása miatt érzi úgy, hogy jobb lesz nekik ott.

Hazaköltöztél vagy ellenkezőleg, te sem érted azokat, akik hazaköltöznek? Írd meg a véleményed a hataratkelo@hotmail.com címre!

Még március elején jelent meg Péter írása arról, hogy nem érti, miért költöznek haza határátkelők. Mielőtt Robi véleménye jönne, hadd idézzek fel pár sort az eredeti posztból.

„Nem értem az embereket.

Habár csodálom, de nem értem őket.

Az utóbbi időben egyre több cikket olvasok itt olyanoktól, akik vissza-, hazaköltöztek Magyarországra. Habár ez nem mondhatni földöntúli dolognak, egyszerűen nem értem őket. Úgy érzem így tizenhárom év után, hogy én erre képtelen lennék.

Az elmúlt öt évben mondjuk gyakran járok haza, szüleimet és barátaimat látogatni és minden egyes alkalommal, csak erősödik bennem az érzés, hogy anno igenis jó döntést hoztam és ez már nem az, ahova én visszavágyom.

Természetesen vannak családi tényezők is; nem fiatal és/ vagy már nem teljesen egészséges családtagok/ szülők/ rokonság,- az ember próbál a lehetőségeihez mérten minél több időt eltölteni velük.

Mindemellett, valaki, aki nem mosogatni ment ki – elnézést, nem lebecsülendő dolog semmilyen becsületes pénzkereseti forma, de igenis nagy különbség van segédmunkából vagy sok éven át tanult szakmából történő megélhetés között-, hanem szakmájában elért komoly dolgokat és utána látszólag egyszer csak hazamegy, nem értem.”

A teljes posztot a mostani írás végén találjátok, most pedig következzen Robi véleménye.

“Mindig kilógtunk a sorból”

„Mi öt, azaz 5 gyerekes család vagyunk, és egyet kell értsek a posztolóval. Nálunk már a költözés előtt jöttek az okos beszólások, miszerint de rossz lesz ott.

Pedig nagyon nem reklámoztuk a dolgot, a lehető legjobban elkerülve a sok mindentudó hozzászólást a jövőnkhöz.

Én egy éve jöttem dolgozni Németországba, a családot most, év elején sikerült kimenekíteni ide. Elég hosszú cikket lehetne írni ezekről a dolgokról is…

Szóval lehet, hogy jó lenne egy cikk a kezdetekről, miért vannak határátkelők, azaz meddig jó a meleg kakiban.

Mondjuk mi mindig kilógtunk a sorból. Csak az öt gyerek már elképzelhetetlen másoknak. Mi sem nézünk TV-t már nagyon sok éve.

Nem kell a negatív kisugárzás, ami (az eredeti írásra visszatérve) tényleg egymás ellen uszítja az embereket, mert ugye ott mindenki jól ért a focihoz és a politikához.

Szóval ha nagyon szofisztikált akarok lenni, akkor qrva nehéz elindulni, de nagyon nem akarunk visszamenni. Amint lehet, állampolgárságot akarunk szerezni, ez a hosszútávú cél.

Semmi ne kössön minket Magyarországhoz, csak max. tényleg az ott élő rokonok, mint az eredeti írásban is van.

En dolgoztam politika közeli cégnél is, és ha valakinek elmesélek egy-két lightos dolgot, azt mondják, hazudok és ez soha nem is volt úgy. 🙂

Még tudnék írni, mert sok minden történik az emberrel, ami a jó útra terelheti, mint az a mi esetünkben is történt, de inkább nem untatnék senki a sok „okossággal”.

Nem értem, miért költöznek haza

(Fotó: pixabay.com/mirceaiancu)

Share.

About Author

Leave A Reply