Sasliksütés mínuszokban

0

Lassan egész Európában beköszönt a tavasz, ez a helyzet persze Oroszországban is, csak ott éppen mást jelent ez a szó – derült ki korábban a Káma-túra blogról, sok más érdekességgel egyetemben

„Visszaérkezésünk előtt egy héttel éppen az utóbbi évek hidegrekordjait döntögette az időjárás, állítólag -37 fok is volt itt. Szerencsére mire megérkeztünk, már csak -20 körül volt, de ez se tántorított el minket attól, hogy gyorsan elmenjünk síelni egyet az UdGU síbázisára.

Aztán a következő hétvégén is, de akkor már a Kirov-parkba. A parkban egyébként a tél során fejlesztéseket hajtottak végre, és kiépítettek két új sífutópályát, amelyek mellé világítást is telepítettek, így akár sötétedés után is lehetne síelni. (…)

Szombat délután Nágya nevű barátnőnk születésnapját ünnepeltük a tó partján a Kirov-parkban. Mivel mással, mint sasliksütéssel, természetesen. Ugyan az idő nem volt már olyan nagyon hideg, csak -5 körül lehetett, és mi is alaposan felöltöztünk a tavalyi tapasztalataink alapján, azért csak átfáztunk a nap végére.

Hogy miért kell az oroszoknak télen is ezt a szabadtéri sütögetést erőltetni, azt nem tudjuk, de nem mi voltunk az egyetlenek a parkban, akik egy-egy kisebb tűz körül dideregtek.

Vasárnap egy másik társasággal találkoztunk, akikkel az Izsevszk közeli Ludorvajba mentünk, ami egy udmurt skanzen. Ezen a napon (illetve, az egész hétvégén) ünnepelték a maszlenyicát, ami az itteni télbúcsúztató népünnepély.

Kicsit talán hasonlít a mi busójárásunkra, ha másban nem, hát abban, hogy a végén elégetnek egy szalmabábut. Maga a rendezvény nem volt egy nagy durranás Ludorvajban, pláne annak tükrében, hogy tavaly is voltunk, és akkor is ugyanez volt ott. Egy nagy téli kirakodóvásár. Meg tülekedés a kajáért.”

Ha valakit részletesebben is érdekel, milyen lehet üvöltő mínuszokban sütögetni és hogyan lehet ilyentájt Izsevszkben eltölteni a szabadidőt, az kattintson a Káma-túra blogra!

Share.

About Author

Leave A Reply