Rejtő elsápadna

0

A házfelújítás a világ minden részén meg tudja izzasztani az embert, nincs ez másként Új-Zélandon sem. Más kérdés, hogy ha a megfelelő humorral tudjuk kezelni a helyzetet, akkor azért minden könnyebb picit – legalábbis Pappito írása ezt bizonyítja.

„Az ember hajlamos egészen messzire merészkedni a kényelme érdekében, szóval mi is átgondoltuk mit szeretnénk okosan megcsinálni, hogy kényelmesebben lakjunk. Több fronton eszkalálódtak az események, nézzük mivel töltötte a szerkesztőség az elmúlt hónapokat.

Tekintve, hogy a kecó megfelel az új-zélandi elvárásoknak (van fala meg teteje) semmiféle fűtési opcióval nem rendelkezett, amikor megvásároltuk, pedig mi szeretjük a fűtést. Kedves a szívünknek.

Eleinte a fűtés hiánya nem volt gond, mert nyár volt, de winter is coming, ugyebár, kénytelenek voltunk szakember segítségét igénybe venni, hogy változtassunk a status quo-n. A fűtés nem csak a kényelmet szolgálja, hanem segítségével elkerülhető a hideg láb, asztmás gyerek és penészes szobasarok, úgyhogy minden amellett szólt, hogy jobb, ha mi döntjük el hány fok legyen otthon, nem az időjárás. (…)

Ehhez a ház alatti alvilágban van egy űrszörny telepítve, félelmetes ezüstszín csápokkal és szívótorkokkal, ő gondoskodik a folyamatos levegőáramlásról és hőfokról. Így, a kiwi szokásokkal ellentétben egész éjszaka kényelmes, állandó hőmérséklet van (nappal mostanában nincs hideg, enyhe a tél, nem kell géppel csinálni meleget), nem fázik meg senki és mivel az egész lakótér levegője kicserélődik párszor egy éjszaka alatt, sehol sem tud megállni a hideg levegő, hogy kicsapódjon belőle a pára és szanaszét penészedjen minden. (…)

Összehoztuk neked Magyarország egyik legnagyobb külföldi álláskereső oldalát, ahol közel 1000 (!!) ajánlat közül válogathatsz kedvedre – mindez csak egy kattintásra van itt, a Határátkelőn! Ne hagyd ki!

Kék Láng Hadművelet

Sajnos az utcánkban nincs gáz, így ki kellett hívni a gázmant, aki kiépítette a déli áramlatot a tűzhelytől a ház alá rekkentett palackos lelőhelyig, ami egy vagyonba került, mint minden szaki minden munkája, de most egy nagyon modern, sárga cső vezet le a ház alatti sötétbe, és jön rajta a gáz, lehetővé téve a civilizált főzési procedúrák alkalmazását.

A gázhálózat beszervítése mellett még egy konnektort is kellett a falra applikálni, amit a villanyman intézett, ezzel elő is készítettük a helyet az elszívó felapplikálásához.

A projektet az elszívó felszerelésével zártuk, amit nálam sokkal gyakorlottabb és bátrabb emberkék segítségével abszolváltunk, most az elszívó az összes párát meg guzmányt kifújja a házból szépen, ráadásul – mivel későbbiekben még tárgyalt – lámpásokkal van felszerelve, így látja is az ember, mit kotyvaszt. Hol tart a tudomány!

Komótos Részecskék Hadművelet (Operation Sluggish Particles)

A szerkesztőség már régóta tanakodott a világításkorszerűsítésen, de azt se tudtuk hol kezdjük, csak azt tudtuk, hogy a hagyományos izzóknak menniük kell.

Alapvetően nekem nem sok bajom van a régimódi izzókkal, remekül szolgálták az emberiséget az elmúlt százötvenhatvansok évben, de vannak más megoldások, amelyek modernebbek és hatékonyabbak. Nyilván legegyszerűbb lett volna minden izzót simán LED helyettesítőre cserélni, de ez rohadt sokba került volna egyben, mert a megbízható darabok még mindig elég drágák. (…)

A hadművelet a kezdeti sikerek ellenére még nem ért véget, úton vannak apró csomagok, mindenféle ledekkel freeshippingiából, és majd még zajlanak kísérletek további ledes alkalmazásokkal, de egyelőre a fontos dolgokra koncentrálunk. (…)

Kisebb projektek is lezajlottak, előszobafal csinálás, itt-ott tapétázás és csináltunk lego kulcstartót is a falra, mert a gyerek akarta, szóval apró, de határozott lépésekkel haladunk.

Még két fontosat meg kell majd csinálni, az egyik az elektromos kapcsolószekrény korszerűsítése mert a miénk kicsit régimódi, már kismegszakítók vannak(!), de nincs RCD, aminek a becsületes szittya neve fí-relé, ami pedig igen hasznos bigyó, úgy hallom. Ezen felül őrült terveink vannak a mosókonyha racionalizására is, de hát az nem sürgős igazán. Na, hát ide voltunk tűnve az elmúlt időkben.”

A teljes posztot itt találod.

Share.

About Author

Leave A Reply