Osztrák tanévkezdés a járvány árnyékában

0

Már csak három hét és kezdődik az iskola Burgenlandban, Bécsben és Alsó-Ausztriában. Az oktatási minisztérium állítja, szokásos tanévkezdés lesz, kivéve, ha a kormányzati jelzőrendszer vörösre vált, mert akkor azonnal otthoni oktatásra állnak át.

A legegyszerűbb a zöld jelzés, ekkor az oktatás a normális keretek között zajlik – ismertette az osztrák közmédia szerint Heinz Faßmann oktatási miniszter.

Sárga jelzés esetén az iskolákban az osztálytermeken kívül újra kötelező lesz az orr és száj eltakarása, de a termekben nem kell majd maszkot hordani. A testnevelésórákat ekkor kizárólag a szabadban tartják.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Narancs jelzés esetén a gimnáziumok felső tagozatain és a szakközépiskolákban távoktatásban folytatódik a tanítás. Az alacsonyabb évfolyamok továbbra is bejárnak majd, de iskolai programokat és tanári értekezleteket már nem lehet tartani.

A vörös fokozat már helyi kijárási korlátozásokkal járhat, így értelemszerűen az iskolák és teljesen távoktatásra állnak át, akinek pedig szüksége van rá, azoknak az intézményekben felügyeletet biztosítanak.

Szeptembertől egyébként minden tantermet 20 percenként szellőztetni kell, és amennyi órát csak lehet, a szabadban megtartani. Ausztria szerte 250 iskola 15.000 diákját és 1.200 pedagógusát szűri majd a minisztérium több egyetemmel közösen.

Bécs 10 év után reálisan

Share.

About Author

Leave A Reply