Osztrák lakás – magyar lakás: mi a különbség?

0

Természetesen nem arra gondolunk, hogy Ausztriában drágábbak az ingatlanok, mint Magyarországon (ami persze igaz), hanem ezen belül is egy csomó más érdekességre. Ezek közül válogattunk ki párat.

Miközben egyes magyar városokban az elmúlt években gyakorlatilag megduplázódtak a lakásárak, a két ország között még mindig jelentős a különbség – hívta fel a figyelmet a Portfolio elemzése.

Az már érdekes eltérés, hogy míg Magyarországon Budapest a legdrágább, addig Ausztriában nem Bécs. Az osztrák fővárosban 4500 euróba kerül egy átlagos lakás négyzetmétere, Budapesten ennek a 40 százaléka.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!

A magyar fővároshoz hasonló árak Burgenlandban vannak. A régiók közti árkülönbség Ausztriában közel háromszoros, a magyar megyék között viszont Budapesttel együtt közel hatszoros, így bár az ottani piac sem kiegyenlített, a magyarnál kisebbek a különbségek.

Magyarországon Budapestet messze lemaradva követi Győr, ami a fővárosi árszint mintegy 60 százalékán áll, de a szintén drága Balatonfüred vagy Budaörs árai is elmaradnak a budapestitől.

Ezzel szemben Ausztriában a bécsi lakásárakat több városban is meghaladják az árak. A csúcstartó 2,3 milliós négyzetméterárakkal Kitzbühel, de Salzburg 1,7 vagy Innsbruck 1,5 milliós átlaga is magasabb Bécs 1,4 milliójánál.

Közel van a világ legélhetőbb fővárosa

Share.

About Author

Leave A Reply