Őrült összegért ment el az egykori Kennedy-lak

0

A Kennedy az egyik leghíresebb amerikai család, nem csoda, hogy ha bármi, ami hozzájuk kapcsolódik, a piacra kerül, akkor azért őrületes összeget adnak. Pláne ha az a bármi egy floridai ház.

Márpedig most éppen az történt, hogy 70 millió dollárért cserélt gazdát egy Palm Beach-i ingatlan, amit anno előszeretettel emlegettek John Fitzgerald Kennedy elnök Téli Fehér Házaként.

A közel 1100 négyzetméteres ház fehérnek fehér és kívülről (belülről sajnos nincs fotónk) megfelelően elnöki is. Aligha csoda, hogy a 7 háló- és 11 fürdőszobáért ekkora összeget fizettek ki.

Az eladó Jane Goldman, aki nem akármilyen családból származik, édesapja egykoron New York egyik ingatlancsászára volt, lányának is jutott csekély 3,1 milliárd dollár a vagyonból. Az új tulajdonos személye nem ismeretes, mivel az üzletet egy cégen keresztül bonyolították le.

A ház történelmi jelentőséggel bír, hiszen a frissen megválasztott John F. Kennedy itt írta 1961-ben beiktatási beszédét. Az ingatlant 1925-ben építették a kor neves, a hírességek körében kifejezetten kedvelt építésze, Addison Mizner tervei alapján.

A Kennedy-klán 1933-ban vette meg, Joseph P. Kennedy (John apja) 120 ezer dollárt fizetett érte, ami akkor elég komoly összegnek számított. Ez lett a család téli háza.

Kennedyék 1995-ben adták el a házat (ahol 1991-ben feltételezések szerint nemi erőszak történt) John Castle-nek nem egészen 5 millió dollárért, bár azt mindig tagadták, hogy az eladásnak (és az alacsony árnak) köze lett volna a ronda esethez.

Mindenesetre a befektetésekkel foglalkozó szakember nem járt rosszul, hiszen 2015-ben 31 millió dollárért adta tovább Jane Goldmannak, aki alaposan felújította.

Intim képek a Kennedy-családról

Share.

About Author

Leave A Reply