Orbán: A fiatalokat nem lehet visszatartani, és nem is kell

0

Úgy tűnik, az elmúlt években gyökeresen átalakult a határátkeléssel kapcsolatos kormányzati kommunikáció, Orbán Viktor miniszterelnök a Világgazdaságnak adott interjújából például teljesen az tűnik ki, hogy a határátkelős bátor és menő dolog. Na.

A magyar miniszterelnök szerint ő soha nem tekintett mércének az uniós béreket, mi több, a többi tagország bérei „nagyon keveset mondanak”. (Amiben szerintünk annyi igazság azért van, hogy önmagukban a bérek a megélhetési költségek ismerete nélkül tényleg félrevezetők lehetnek.)

„Persze ezt azért tartják fontosnak, mert úgy gondolják, hogy sok magyar emiatt vállal külföldön munkát, azonban ez csak részben igaz. Azáltal ugyanis, hogy Magyarország az egységes uniós munkaerőpiac része lett, itt mindig is jönni-menni fognak az emberek” – tette hozzá Orbán Viktor.

„Én 1989-ben, 26 évesen, nevetséges ösztöndíjért egy gyerekkel a mózeskosárban vágtam bele az angliai tanulásba és munkába” – emlékezett vissza a magyar kormányfő.

„A fiatalokat nem lehet visszatartani, és nem is kell. Akiben van elég bátorság, az hadd menjen, ebben támogatni kell, láthassa a világot. Fontos azonban, hogy legyen a hátterében egy olyan ország, ahová mindig vissza tud jönni. Nem hiszem tehát, hogy önmagában az európai és a magyar bérek közötti különbség magyarázná ezt a döntést” – fogalmazott Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök úgy vélte, csak életminőségben kifejezhető értéke van a magyarországi közbiztonságnak, a GMO-mentes termelésnek, és annak, hogy Magyarországon „nincsenek nagy tömegben migránsok”.

Orbán Viktor úgy vélte, hogy „ha néhány év múlva beérnek az egészségmegőrzési beruházások, elkészülnek a kerékpárutak és más rekreációs fejlesztések, akkor hazánk a legjobb életminőségű országok egyike lesz”.

(Fotó: Facebook.com/orbanviktor)

Share.

About Author

Leave A Reply