Olaszország Paradicsomnak tűnik

0

Hihetetlenül szép városok, kitűnő gasztronómia, művészetek – és mellette idegesítő bürokrácia és őrült politika: ez Olaszország a venezuelai Eduardo szerint.

„Nem vagyok olasz, de 12 éve itt élek. Amit élvezek benne, hogy finom és többnyire egészséges ételeket ehetek. Hihetetlenül szép városokba és tájakra juthatok el, gyönyörű műalkotásokat láthatok, múzeumokba és templomokba járhatok. A művészetek iránti fogékonyság valójában kevés helyen hasonló.

Élvezhetem a mediterrán időjárást – persze ez nem igaz az ország egészére. A legtöbb ember barátságos és kedves. A nyelv gyönyörű. Az “ingyenes” egészségügy és a tényleg ingyenes oktatás rendben van.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON!!

Persze vannak negatívumok is. Rengeteg adót fizetünk, és közben azt látjuk, hogy nem arra használják, amire kellene. A bürokrácia terebélyes és egyáltalán nem hatékony.

Az olasz politika őrület, idegesítő és abszurd. Az egyház túl nagy hatással van a helyi ügyekre. Túl sok a rasszista és az idegengyűlölő, ahogy a homofób és macsó is. A tévéműsorok rosszak, és a zene is vacak. Tisztában vagy azzal, hogy ezer évet kell dolgozni a nyugdíjig.

Szeretek itt élni. De az is igaz, hogy szülőhazámban, Venezuelában annyira rossz a helyzet, hogy Olaszország paradicsominak tűnik ahhoz képest.”

Share.

About Author

Leave A Reply