Olasz tanévkezdés a járvány árnyékában

0

Olaszországban is vettek egy nagy levegőt (maszkban) és belevágtak az új tanévbe. Visszatértek tehát a gyerekek a tantermekbe, hogy milyen iránymutatások alapján, arról a személyesen érintett Olaszmamma számolt be.

„Szájmaszk

Az iskolai személyzetnek az egész iskolai épületben történő tartózkodása alatt viselnlie kell. A tanárok levehetik a tanteremben, de ha biztonsági távolságon belül kerülnek a diákokkal, akkor azonnal vissza kell venniük.

A diákoknak a tanítás alatt, amíg a padban ülnek, nem szükséges maszkot viselniük. A padok egyszemélyesek, és elhelyezésüknek biztosítaniuk kell a diákok közötti egyméteres távolságot.

Egyébként hat éves kor felett kötelező a maszkviselés érkezéskor és távozáskor, valamint az iskolán belüli mozgás alatt.

Beléptetés

Itt nem is baj, ha változtatnak, egyáltalán nem volt barátságos az az olasz szokás, hogy a gyerekeket egyszerre eresztették be az iskolába a tanítás kezdete előtt tíz perccel.

Ha valaki nem bírta kivárni a 8:30-at (én például), az fizethet extrán azért, hogy lerakhassa a kölyköt a “gyűjtőben”.

A beléptetés módjáról való döntést meghagyták az egyes intézmények kezében, de az biztos, hogy nem lesz egyszerre bezúdítás, ami nemcsak a gyerekek tömegelésének elkerülésében segít, de a gyerekeket kísérő szülők reggeli iskola előtti traccspartijának is betesz.

Közlekedés

Az iskolabuszokat a rendelkezésre álló helyek 80%-áig tölthetik fel, és természetesen maszkot kel viselniük a gyerekeknek az utazás során. (…)

Így indulunk, miközben görcsösen szorítjuk keresztbe az ujjainkat, hogy ennyivel megússzuk, és -legalábbis az alsó tagozatban – ne kelljen visszatérni az oktatásnak csúfolt házi feladat küldözgetésnek. Attól végleg megőszülnék azt hiszem.”

A teljes írást itt találjátok.

A kétnyelvű iskola előnyei és hátrányai

Share.

About Author

Leave A Reply