A nyolcvanas évek nosztalgiája kimaxolva

0

Szovjet játékautomaták múzeumát barangolta be nemrégiben a Mindjárt jövünk bloggere, aki pár hónapja él Moszkvában, és amikor megtudta, hogy létezik ilyen intézmény, csapot, papot ott hagyott, úgy érezte, neki ez rögtön látnia kell, hogy azon nyomban kipróbálhassa.

„Az 1970-es 80-as években a Szovjetunió gyártott saját játékautomatákat, melyekbe orosz népmesei elemeket, történeteket csempésztek. Ezek egy-egy példányát gyűjtötték össze orosz fiatalok és nyitották meg múzeumukat közel tíz évvel ezelőtt.

Természetesen a belépőjegy mellé jár egy maréknyi aprópénz, amivel kipróbálható az összes automata. Egy-két online elérhető játék linkjét is csatoltam, így ki is próbálhatók.

Kicsit nehézkesen tudtam élvezni a játékok egy részét, mert mire rájöttem, hogyan és mit is kéne csinálni, lejárt a játékos idő. Bár néhánynál még ezután sem tudtam eldönteni, pontosan mi is történt, és nyertem-e.

Nehéz lehetett a moszkvai gyerekeknek ilyen játékok mellett felnőni. De a kosárlabda és a jégkorong kifejezetten élvezetes volt. Az orosz gyerekek nagyon élvezték mindegyiket, még sorba is kellett állnom némelyik előtt, szóval lehet, hogy csak bennem, nem orosz felnőttben van a hiba. (…)

Virage /Kanyar/, autóversenyes játék. Pont olyan kis narancssárga, kék és sárga kocsim van otthon, ami ebben a masinában is van. És nem tudom, honnan és hogyan került hozzám gyerekkoromban. Mindenesetre kiderült, hogy egy ilyen gépből származik. Viszont továbbra is rejtély, hogyan.

Репка – Retek, ez a kedvencem. Méghozzá azért, mert annak az ovis játéknak a változata, amit mi is játszottunk anno. Tudjátok, amikor azt kellett eljátszani, hogy van egy nagy répa (az orosz verzióban retek) és nem bírja kihúzni a nagyapa.

Ezért szól a nagyinak, az unokának, a kutyának, a macskának és az egérnek és mind együtt próbálják kihúzni. Na ugye, hogy tudjátok melyik ez. Tök egyszerű játék, csak erősen kell húzni és kiírja, hogy milyen erős vagy. Ha 200 kilót bírsz húzni, akkor nyertél. (…)

A teljes posztot itt találjátok, vigyázat, függőséget okoz!

Share.

About Author

Leave A Reply