Nyelvtanulás óvodásként

0

Régi kérdés, hogy hány éves korban lesznek alkalmasak arra a gyerekek, hogy idegen nyelvet tanuljanak. (Természetesen ebben az esetben nem a külföldön élő gyerekekről van szó.) Most egy egészen érdekes példát hozunk fel.

Oroszországba megyünk, ahol egyre népszerűbbek a többnyelvű óvodák, ahol a gyerekek akár két idegen nyelvet (!) is tanulhatnak az anyanyelvük mellett. Elsősorban szerepjátékokkal tanítják őket, hiszen másképp nem nagyon lehet.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

„Ebben a korban az idegennyelv-tanulás nem a gyakorlatozásról szól, az a megközelítés nem igazán működik. Szerepjátékos helyzetet kell létrehoznunk, olyan nyelvi környezettel, amelyet a gyermekek értelmi képességeihez igazítunk. Ily módon a gyerekek fogékonyan reagálnak, és a felnőttekkel egy szinten érzik magukat” – mesélte az egyik óvoda vezetője, Zsanna Szugak a EuroNewsnak.

Az Eureka Intézet saját módszert fejlesztett ki, amivel szerintük akár 3-4 idegen nyelvet is meg tudnak tanulni a gyerekek.

„Mondjuk reggel angolul kezdenek, aztán tánc- vagy színházórák jönnek franciául, a nap végén pedig a gyerekek egy harmadik nyelven játszanak” – mondta Alekszander Adamszkij.

Ilyen egy méregdrága kínai óvoda

Share.

About Author

Leave A Reply