Nincs munkád? Menj Máltára!

0

Nem viccelünk, teljesen komoly a dolog, a szigetország ugyanis európai munkanélküliek toborzásával tartaná fenn a gazdasági növekedést. A munkaerő nagyon kell, úgyhogy jöhet a csábítás.

Több ezer hiányzó munkáskéz pótlására lenne szükség ahhoz, hogy ne torpanjon meg az Európai Unió legkisebb tagállamának lendületes gazdasági növekedése – jelentette ki a máltai munkaügyi hivatal elnöke a The Sunday Times of Malta lapnak adott interjúban.

Clyde Caruana rámutatott: az elmúlt négy évben a szigetország gazdasági növekedése messze az uniós átlag felett, évi átlagban 6,4 százalék volt. A máltai gazdaság motorjai a turizmus, az építőipar és az online szerencsejáték.

Szívesen kipróbálnád magad külföldön, de nem találsz munkát? Keresd nálunk (még máltai is akad)!

A hivatal elnöke elmondta: javaslatot készül tenni a munkáspárti kormánynak arra, hogy a magas munkanélküliségi rátával sújtott uniós tagországokkal kötött kétoldalú megállapodásokkal próbálják meg pótolni az országban jelentkező munkaerőhiányt.

„Nem győzöm eléggé hangsúlyozni mennyire fontos lenne gazdaságunk számára az új munkaerő” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a munkaadók, akik eddig csak toborzási nehézségekről panaszkodtak, mostanra szinte már teljesen feladták a reményt.

A máltai kormány 700 millió eurós programot hirdetett meg az ország teljes úthálózatának felújítására hét év alatt. Program indult a kórházak modernizálására, magas belvárosi épületek felhúzására és luxusingatlanok építésére is.

(Fotó: tucanoprod.com)

Share.

About Author

Leave A Reply