Nézd meg Larry Ellison techguru 80 millió dolláros házát

0

Elég ritkán tudunk hírt adni olyasmiről, hogy egy ingatlan a meghirdetett árnál drágábban kel el, pláne, amikor az 79,5 millió dollár. Márpedig most Palm Beachen így történt, amikor az Oracle társalapítója, Larry Ellison 80 milliót fizetett új házáért.

A Seminole Landing ultraexkluzív, 24 órás őrizettel ellátott területén található 1500 négyzetméteres, 7 háló- és 11 fürdőszobás ingatlan előző tulajdonosa Gabe Hoffman, az Accipiter Capital hedge fund cég alapítója volt, aki 2012-ben 17,5 millió dollárt fizetett a telek legnagyobb részéért.

Aztán felhúzott rá egy nem akármilyen házat, hogy tavaly júniusban meghirdetve most tudja eladni. A vevő a Forbes listája szerint a világ hatodik leggazdagabb embere szerény 99,6 milliárd dolláros vagyonnal.

Larry Ellison persze nem kispályás játékos, elképesztő ingatlanportfolióval dicsekedhet a Szilícium-völgytől Japánig. Mást ne mondjunk, övé a Hawaiihoz tartozó Lanai szigetének 98 százaléka, de vannak házai San Franciscóban, Kaliforniában és a japán Kyotóban.

Az igazi döbbenet mégsem ez, hanem az, hogy két tucat (!!) ingatlana van csak Malibun 200-250 millió dollár értékben, és még jó pár a Lake Tahoe környékén.

A most megvásárolt ház a harmadik legnagyobb óceánparti ingatlan Palm Beach megyében. A 2,8 hektáros telekre épített hét hálószobás, toszkán stílusú ház odabent erősen kastély jelleget ölt a kovácsoltvas korlátokkal, a (néha már talán túlzásba is vitt) faborítással és a kandallókkal.

Odakint a medencét nem is említjük, de van teniszpálya – és persze rengeteg hely egy helikopterleszállónak, nem is beszélve az hosszú privát óceánparti szakasszal.

Így néz ki az Oracle-alapító luxushotelje

(Fotó: Redfin)

Share.

About Author

Leave A Reply