Nem vacakol, nagyot lépne egy finn város

0

Espoot eddig elsősorban a Nokia központjaként ismerték, és nyilván nem független a világcég központjától, hogy a finn város közölte: két éven belül be szeretnék vezetni az angol oktatást már az óvodától egészen a doktori képzésig.

Markku Markkula, a város tervezőbizottságának elnöke az Yle Newsnak azt mondta: „Két éven belül folyhat angol nyelven az oktatásunk az óvodától egészen a doktori képzésig. Így az embereknek nem kellene a bonyolult finn vagy svéd nyelven átesniük az oktatáson.”

A finn oktatási szakszervezet szerint ugyan az irány jó, az kérdéses, hogy lesz-e elég szakképzett tanár, hogy kiszolgálják az igényt az angol nyelvű oktatás iránt – írta a 444.hu.

Mint mondták, nem tudják, hogy ez csak a magánoktatásra vagy az állami iskolákra is vonatkozna-e, úgyhogy több részletet szeretnének tudni arról, mit jelent ez a gyakorlatban.

A város vezetése nemrég közölte azt is, hogy az eddigieknél is több közszolgáltatást terveznek angolul nyújtani, ehhez pedig a finn és a svéd mellett az angolt is kvázi hivatalos nyelvvé tennék, pontosabban formálisan is munkanyelvként akarják rögzíteni. Ettől azt várják, hogy több külföldi munkaerőt találnak.

Közben Helsinki is azon gondolkodik, hogy megduplázza az angol nyelvű szolgáltatások mennyiségét az oktatásban.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Miért nem keresed nálunk?

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply