Nem árasztották el a románok és a bolgárok a briteket

0

Hiába a hangulatkeltés és a rettegés, a statisztika azt mutatja, hogy nem ugrott meg a románok és a bolgárok száma az Egyesült Királyságban, mióta megnyitották előttük is az országot. Az elmúlt hét évben ugyanolyan tempóban nő ugyanis a számuk a szigetországban.

A legfrissebb adatok szerint Nagy-Britanniában jelenleg valamivel több, mint negyedmillió (egészen pontosan 252 ezer) román és bolgár él, 80 százalékuk még azelőtt érkezett, hogy pontosan egy évvel ezelőtt feloldották volna a rájuk vonatkozó munkaerőpiaci korlátozást.

Az Oxford University berkein belül működő Migration Observatory szerint a két országból érkezők száma 7 éve azonos ütemű növekedést mutat, azaz nincs szó arról, hogy 2014-ben ugrásszerűen megnőtt volna a Nagy-Britanniában élő románok és bolgárok száma.

Ami a konkrét számokat illeti, 2013 szeptemberében 205 ezer román és bolgár állampolgár élt az Egyesült Királyságban, míg tavaly szeptemberben 252 ezren voltak, azaz egy év alatt 47 ezren érkeztek. A 2012-2013-as időszakban ez a szám 45 ezer volt.

A Migration Observatory igazgatója, Madeleine Sumption szerint e két országból sokkal inkább fokozatosan érkeztek a határátkelők a szigetországba, mint például a 2004-ben csatlakozott országokból.

Share.

About Author

Leave A Reply