Nagyon rossz hír az Amerikába vágyóknak

0

Az amerikai elnök bejelentette, hogy azonnali egyeztetéseket kezd a kongresszussal a vízumlottó-program beszüntetéséről, miután kiderült, hogy a „zöldkártya-programmal” érkezett az országban a New York-i gázoló.

Donald Trump a kormányülés kezdetén tett rövid nyilatkozatot, amelyet a nagy televízióállomások élőben közvetítettek. Az amerikai elnök bejelentette: megindította az úgynevezett „diverzitás lottóprogram” beszüntetését célzó folyamatot.

„A diverzitás jól hangzik, de nem jó dolog” – mondta az elnök, és közölte: „érdemek szerinti” bevándorlási programot akar.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

“Megváltoztatjuk a bevándorláspolitikát, véget vetünk a láncbevándorlásnak” – fogalmazott, utalva arra a láncbevándorlásnak nevezett gyakorlatra, amely szerint a vízumlottóval vagy másként az Egyesült Államokba érkezők több embert hívnak maguk után.

Donald Trump reggeli Twitter-üzenetében már megemlítette, hogy a New Yorkban merényletet elkövető üzbég férfi 23 embert hívott maga után Amerikába.

A köznyelvben zöldkártyaprogramnak nevezett vízumrendszer keretében 1995 óta mintegy 50 ezer embert engedtek be évente az Egyesült Államokba a több millió jelentkezőből.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

Share.

About Author

Leave A Reply