Nagy-britanniai magyarok: hazatérés (repülővel) lefújva

0

A magyar kormány (csatlakozva sok más uniós tagállamhoz) december 22-én 0 órától nem engedélyezi az Egyesült Királyságból érkező repülőgépek landolását.

Az Orbán-kormány hétfő éjféltől érvényes döntése tehát megtiltja az Egyesült Királyságból érkező személyforgalmi repülőjáratok leszállását, beleértve az üzleti célú magánrepülőgépekét is. A döntés az áruforgalmat nem érinti.

Magyarország ezzel csatlakozott azokhoz az európai országokhoz, melyek felfüggesztették (vagy bejelentették, hogy egy-két napon belül felfüggesztik) az Egyesült Királyságból érkező repülőgépjáratok fogadását a koronavírus szigetországban terjedő új törzsének a megfékezése miatt.

Vasárnap Hollandia, Belgium, Olaszország, Bulgária, Románia, Írország, Franciaország, Ausztria és Németország döntött így, hétfőn pedig Lengyelország, Norvégia, Litvánia, Lettország és Észtország – foglalta össze az Index.

Az osztrák tilalom kezdetéről még nem született döntés, Németország már vasárnap éjféltől nem fogad brit földről érkező repülőgépeket.

Hazamenni karácsonyra

(Fotó: pixabay.com/WixMaster)

Share.

About Author

Leave A Reply