“Nagy-Britannia nem áll készen a Brexitre”

0

A címben idézett állítás egy bizalmas brit kormányanyagban olvasható, amit a Financial Times című gazdasági lap szerzett meg. Az elemzés azt állítja, akár 6-8 hónapba is telhet, mire több területen előkészítik a kilépést.

A két leginkább problémás terület a gyógyszerészeti ágazat és a határőrizet. Előbbi kapcsán az anyag azt írta, legalább ennyi idő kell ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű gyógyszert halmozzanak fel – jelentette az InfoRádió tudósítója.

Emellett „legalább 4-5 hónap kell”, hogy felkészítsék a kereskedelmet a határellenőrzésre és ennek részeként a megfelelő pénzügyi ösztönző intézkedések bevezetésére, amelyekkel az exportőröket és importőröket céloznák meg.

HATÁRÁTKELŐ. YOUTUBE. KATT.

A külügyminisztériumnak ugyanakkor legalább két hónapra lenne szüksége, hogy értesítse az unióban élő 1 millió brit állampolgárt és időt adjon nekik a „bizonytalan státuszra” való felkészülésre. Az anyag szerint ugyanakkor a no-deal brexitre való felkészülés „85%-os, bár a legtöbb politika épphogy életképes”.

Mindez nem túl jó hír a Theresa May miniszterelnöki posztjára pályázó jelölteknek (sem), hiszen többségük (köztük a legesélyesebbnek tartott Boris Johnson) azt ígéri, október 31-ig, így vagy úgy, de kivezeti a szigetországot az Európai Unióból.

Már nincs, aki leszedje a brit epret

Share.

About Author

Leave A Reply