A munkaerőhiány kinyírja a vacsorád

0

A Laci!Konyha! Budapest egyik legjobb étterme – legalábbis jövő péntekig, akkor ugyanis bezár. Az ok amennyire prózai, annyira szomorú: a tulajdonos egyszerűen nem tudott felvenni szakácsot.

Az elképesztő a történetben az, hogy az étterem jól ment, jó minőségű ételeket árult, és éppen ez okozta a bukását is. A tulajdonos-séf Mogyorósi Gábor szerint akkor a munkaerőhiány, hogy egyszerűen nem tudja tovább üzemeltetni a vállalkozását.

Ő egy ideig tartotta a frontot, sokszor egyedül maradt a konyhában, úgy adta ki az ételeket. Néha megszánta egy régi alkalmazott, és beugrott segíteni. De már nem bírja írta a Városban blog.

Ami érdekes, hogy a színvonalas helyek jobban ki vannak szolgáltatva, hiszen nekik nem mindegy, kit vesznek fel, nekik olyan ember kell, aki hajlandó tanulni, elviselni a kudarcokat, hogy egyre jobb legyen.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn! Kattints, találj, költözz!

Ha egy kifőzde szintű étteremnek szakács kell, azért még talál embert. Ha elvárásaid vannak az alkalmazottal szemben, ne adj isten magasabbak, akkor nincs tovább. Hiába kínálsz több pénzt, fejlődési lehetőséget, sokszor még az interjúra vagy a próbanapra sem jönnek be, és többen elmondták az érintettek közül: még azok is inkább láblógatnának, akikben a képesség egyébként megvan, hogy jók legyenek.

Mit lehet tenni ebben a helyzetben? Miután külföldről politikai okokból nem nagyon lehet embert hozni, a hivatalos kormányzati álláspont szerint marad a szakképzés átalakítása, csakhogy ez a legoptimistább becslések szerint is 5-10 éves folyamat (és még akkor sincs garancia arra, hogy a frissen végzettek nem mennek el).

A helyzet tehát nagyon rossz, a megoldást talán azok a lelkes pályaváltók jelenthetik, akik szeretnének valami minőséget létrehozni. Kérdés, ez elég lesz-e…

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

(Fotó: lacikonyha.com)

Share.

About Author

Leave A Reply