Mr. Barry-e vagy?

0

A Káma-túra blog segítségével beleshettünk egy igazi izsevszki buliba, a romantikus nevű (és feltétlenül Rejtő Jenő tollára kívánkozó) Vidám Történetek Bárja (Бар Весёлых Историй) segítségével.

„Nekünk a szombati nap keltette fel az érdeklődésünket, mert aznap este lépett fel náluk a kedvenc udmurt zenekarunk, a Silent Woo Goore. (…) Szerencsére nem okoztak csalódást, hacsak azzal nem, hogy egy kicsit rövidre sikerült a fellépés. Vagy csak nekünk tetszett annyira? Mindenesetre jó volt egyszer kicsit hosszabban is hallgatni őket, eddig mindig csak különböző rendezvényeken egy-egy szám erejéig hallottam őket. (…)

Az est hirtelen csendessé és ünnepélyessé vált. A klub tulajdonosa ugyanis a 3. évforduló alkalmából felkonferálta Mr. Barryt, aki maga a klub arca. Eddig csak a plakátokról, a műsorfüzetekből, az internetről és a ház faláról ismertük Őt, de most ott állt előttünk élőben.

Hittük is, meg nem is. Azt mondták nekünk róla a felkonfban, hogy ő tulajdonképpen egy dzsesszművész (és szexszimbólum), és az egész világon valamilyen más művésznéven ismerik, de az igazi neve Mr. Barry. Akkor is állítólag éppen Brüsszelből repült ide egyenesen egy dzsesszfesztiválról.

Szó se róla, az angolja elég eredetinek tűnt és gitározni és énekelni is tudott, sőt, néha még bizonyos rézfúvósok hangját is utánozta a szájával. A koncertje tulajdonképpen jó volt, csak nem egy ilyen klubba való volt, hanem inkább valami kellemes szalonba, vagy étterembe.

Egész végig nem tudtuk eldönteni, hogy most ő valóban Az a Mr Barry, aki a klub logójában is szerepel, vagy csak kerítettek egy embert, aki nagyon hasonlít a kitalált arculathoz és iderángatták. Én néhány perc után teljesen elhittem az előadott történetet, de Era még hazafelé a klubból is amellett érvelt, hogy nem létezik, hogy ő igazi angol lett volna, Mr. Barry csak egy kitalált személy, mint a Mikulás.”

Hogy ki a csuda is Mr. Barry és hogy tényleg ő lépett-e fel a Vidám Történetek Bárjában – nos, ez közös nyomozásért kiált, úgyhogy kattintsatok és találjuk ki együtt!

Share.

About Author

Leave A Reply