Mitől látványos a fehér fonal?

0

Kezdjük azzal, hogy elindulunk egy kétnapos buszos utazásra Japánba. Annál is inkább, mert ez egy igen népszerű kirándulási forma arrafelé (is) – számolt be róla a Tshabee in Japan blog szerzője.

„A japánok nagyon odavannak a buszos körutakért, Európában is elég sokat lehet ugye látni. Belföldön is elég népszerű kirándulási forma ez, főleg az 1-2-3 napos utak. Több szabadságot nem nagyon szeretnek / szoktak kivenni egyszerre ugyanis. A minap nekem is lehetőségem nyílt kipróbálni egyet: újdonsült barátnőm felvetésére beneveztünk egy kétnapos útra.

Úticél tekintetében a szélrózsa minden irányába lehet menni. Mi a Manza Onsen mellett tettük le a voksunkat. Ez egy picike üdülőfalu a Japán Alpokban. Télen síelésre is van ott lehetőség.

Meg ahogy a nevében is benne van, ez egy onsen falu, azaz van itt japán gyógyfürdő is, amit amúgy imádok! Meg fent a hegyekben kellemesen hűvös van ilyenkor, ami a tokiói nyárhoz képest igazi felüdülés. Távolságra kb. 5 óra buszút volt innen, leginkább azért, mert a hegyekben viszonylag kevés az autópálya. (…)

Persze egy ilyen út nem úgy néz ki, hogy reggel felszállsz a buszra, aztán ha odaértetek a célállomásra, meg leszállsz, és ott vagy. Útközben is megálltunk pár szép helyen nézelődni, meg vásárolgatni. Bár kétségtelen, hogy elég feszített volt a tempó…

Külföldre mennél dolgozni? Válogass közel 1000 állásajánlat közül a Határátkelőn!

Első megállónk Karuizawa volt, egy nagyobbacska város a hegyekben. Az óvárosában van egy Ginza Doori nevű bevásárló utca (gondolom az elnevezésnek van némi köze Tokió Ginza kerületéhez), ahol eltölthettünk kb. 1 órát. Vannak ott mindenféle pici ajándékboltok, meg éttermek / kávézók, simán el lehet ott lenni egy egész délutánt is. (…)

Utána a következő megálló a Shiraito vízesés volt. Ez egy elég híres (és gyönyörű) vízesés Karuizawa közelében. A jellegzetessége, hogy a patak vize sziklák résein folyik át, és ahogy leesik, úgy néz ki, mintha fehér fonalak lennének sorban egymás mellett. Innen is kapta a nevét: „shiraito” azaz „fehér fonal”.

Az onsenen kívül ami még igazán említésre méltó az útból, az a másnapi kirándulás a közeli Yokoteyama hegyre. Már az odavezető úton is hihetetlen kilátás nyílt a környező hegy-völgyes vidékre, a hegycsúcsról meg aztán végképp!”

A teljes posztot képekkel itt találjátok, ne hagyjátok ki!

Share.

About Author

Leave A Reply