Mit tudnak ezek a finnek… (amit mi nem)?

0

Például vállalkozni. A manapság oly divatos startup kultúra egyik fellegvára ugyanis Helsinki, alig pár év alatt sikerült az egész országban elterjeszteni a vállalkozás szellemét.

Rasmus Ekholm startup-szakértő a Skandináv Ház Alapítvány szervezte Think:Nordic konferencián arról beszélt, hogy a finn startup- és vállalkozói kultúra 2008 után kapott új életre.

A gazdasági válság a Nokiát is megrendítette, az üzleti szféra erősen pesszimista volt, a diákoknak csupán 4 százaléka érezte úgy, hogy a vállalkozás, cégalapítás valós karrierlehetőség.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Erre válaszul jelentek meg először helyi, egyetemi szinten az üzleti vállalkozást népszerűsítő társaságok. Ez be is jött, ma már a diákok 20 százaléka gondolkodik újításokban, saját cég alapításában.

Rasmus Ekholm szerint nagyon fontos a helyi közösségek szerepe, más kérdés, hogy a digitális korban a lakhelytől függetlenül vállalkozhat az ember. Persze, csupán tízből egy startup sikeres átlagosan, de a kudarc csak annyit jelent, hogy jobb ötlettel kell előállnod.

A teljes cikk a Díványon olvasható.

Mit tudnak ezek… a svédek (amit mi nem)?

(Fotó: pixabay.com/Hietaparta)

 

Share.

About Author

Leave A Reply