Mit lehet csinálni Toszkánában?

0

Nyilván sok mindent, hiszen Toszkána gyönyörű és rengeteg fantasztikus hely van. Az egyik lehetőség, ha már ott él az ember, mint a Végtelen… talán blog szerzője és családja, hogy elmegy egy farmra és jól érzi magát. Következzen egy ilyen látogatás története.

„Az első durva hónapok nagyon sokkolóak voltak, a rengeteg adminisztráció, a nagyon stresszes meló, a folytonos rohanás. Akkor a Toszkána című Lonely Planet könyvünk kisborjú-született-vidéken stílusú sztorijai igencsak hidegen hagytak minket.

Szóval kellett az is, hogy mi befogadóak legyünk és végre eléggé lenyugodtunk ahhoz, hogy egy ilyen nyugis programra menjünk. Szóval van az Airbnb-n egy olyan cucc, hogy programok, onnan nézte ki Gergő az állatetetős, borkóstolós, együtt főzős programot.

Persze itt is a legnagyobb kihívás az odaérkezés volt, ez is volt az egyik szelekciós kritériumunk, hogy oda lehessen jutni tömegközlekedéssel, vagy jöjjenek értünk. A legtöbbet persze csak autóval lehet megközelíteni. (…)

Szóval megérkeztünk délelőtt fél 11 felé a házigazdáinkhoz, Gabriellához és Gabrielléhez, akik egy kedves olasz pár, úgy ötven körül. Egy nagyon szép helyen laknak, egy kétszázéves házban kis toronnyal és mindenféle kiugrókkal, teraszokkal, borospincével.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

A kertjükben ezernyi kis fehér virág fogadott és két tündéri kutya, valamint Gabriella rögtön Oliver kezébe nyomta a félvak 14 éves kínai tyúkjukat, hogy simogassa csak. Babszi teljesen odáig volt!

Kb. öt órán át voltunk ott, megmutatták a több hektárnyi szőlőt és olívafákat és egy darabka erdőjük is van, ahonnan a vaddisznók lejárnak kismalacaikkal. A pasi csak olaszul beszélt, minden vadvirágról elmondta mire jó és hogy melyik kis gaz milyen fűszernövény valójában. Igazán kis betonlakónak érezhettem magam és csak sápítoztam, hogy miért is nem születtem én vidékre? (…)

Aztán fogtunk pár tojást a tyúkok alól és a házban nekiláttunk a tészta készítésnek. Nem akartam kiábrándítani Gabriellát (a nőt), hogy én nem vagyok egy konyhatündér, hagytam, hogy lelkesen magyarázza, hogyan csinálhatok otthon én is házi tésztát és tölteléket.

Közben beszélgettünk velük sokat. Itt nincs akkora különbség északon a vidéki és a városi emberek között. A házigazdáink mindketten egyetemet végeztek, aztán döntöttek úgy, hogy elköltöznek a nagymama házába és gazdálkodnak. Saját boraik vannak és olívaolajuk.

A fiúk zeneszerzőnek tanul, szóval rögtön mondta Gabriella (az anyuka), hogy szereti a srác nagyon Bartókot. Beszélgettünk az olasz oktatásról is, említettem, hogy mennyire furcsa nekem, hogy itt a mai napig van szombaton tanítás a középiskolában és ráadásul, hogy kell tanulni latinul és ógörögül is. De minek? (…)

Szóval egy tök jó napot töltöttünk a szabadban, ahol a legjobb persze az volt, ahogyan Oliver négykézláb a virágokat bogarászta, aztán ahogyan a kakas kukorékolt mellette, ő felugrott ijedtében, majd odavigyorgott rá és integetni kezdett neki, a kakas meg csak peckesen odébbállt.

Szóval olyan jó volt, hogy most hétvégén megint megyünk, most egy másik helyre, ahol talán nem kell főznöm sem, csak simán lehet bort és sajtot kóstolgatnom és azon mélázni, ahogyan Babszi a kecskékkel ismerkedik.”

A teljes posztot itt találjátok, érdemes elolvasni!

Olaszország csokiimádóként

(Fotó: pixabay.com/pixabairis)

Share.

About Author

Leave A Reply